Dėl karo Ukrainoje tris dienas iki Serbijos sostinės keliavusi lengvaatletė varžybas apibūdino kaip savo asmeninę „fronto liniją“.

Žiūrovai plojo, kai ukrainietė pozavo apdovanojimų ceremonijoje su savo šalies nacionaline vėliava.

„Tai buvo nepaprastai svarbu man, mano šeima, mano šaliai, – BBC sakė J. Mahučich. – Tiesą pasakius, negalvojau apie varžybas, treniruotes. Man ir atvykti buvo sudėtinga – į Belgradą automobiliu atvažiavau per tris dienas. Šokinėti buvo sudėtinga ir dėl psichologinių priežasčių, nes mano širdis liko mano šalyje.“


Vėliau kalbėdama ji pripažino, kad nepaisant visų sunkumų džiaugiasi laimėjusi: „Noriu parodyti, kokie stiprūs žmonės yra ukrainiečiai. Savotiškai gyniau savo šalį šuolių į aukštį sektoriuje. Tai labai svarbi pergalė mano šaliai.“

Pasaulio uždarų patalpų lengvosios atletikos čempionato šuolių į aukštį sidabrą iškovojo australė Eleanor Patterson, o bronzą – Nadežda Dubovickaja iš Kazachstano.

Ukrainietė taikėsi į bronzą, tačiau trečiuoju ir paskutiniu bandymu įveikė 2 metrų aukštį, o netrukus sensacingai pirmuoju mėginimu peršoko į 202 cm aukštį pakeltą kartelę.


Pernai vykusiose Tokijo olimpinėse žaidynėse J. Mahučich laimėjo bronzos medalį, o 2019 metų pasaulio čempionate – sidabro apdovanojimą.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją