Per oficialią svėrimo ceremoniją paaiškėjo, kad labiausiai iš televizijos serialo „Sostų karai“ išgarsėjęs H. Bjornssonas sveria 152 kg, o jo oponentas – 10 kg mažiau. Abu žinomi galiūnai gerokai pakoregavo savo svorį per daugiau nei dvejus metus.

Pravardę „Kalnas“ dėl savo įkūnyto personažo seriale gavęs islandas „numetė“ beveik 60 kg, o „Žvėries“ pravardę nešiojantis britas – 50 kg. Paskutinį kartą jie tarpusavyje varžėsi galiūnų varžybose 2017 metais.

Dubajuje vyksiančio turnyro ringo grindys turėtų išlaikyti bendrą beveik 300 kg galiūnų svorį, tačiau vis dar neaišku, kiek abiem pavyko ištobulinti smūgių techniką.

Dvikova turėjo vykti dar praėjusių metų rugsėjį, tačiau E. Hallas gavo bicepso traumą ir ji buvo nukelta. Kol kas nė vienos kovos neturėjęs ir ringe debiutuosiantis britas jaučiasi užtikrintai: „Esu labai gerai pasirengęs. Nesijaudinu ir galiu atlaikyti 10 raundų. Šią kelionę vadinu „Thoro pastatymu į vietą“. Pats laikas duoti pamoką tam dideliam verkiančiam vaikui.“

Skirtingai nei Žvėris, H. Bjornssonas turėjo tris bokso kovas, dukart pralaimėjo profesionalams Stevenui Wardui ir Simonui Valily bei kartą techniniu nokautu įveikė rankų lenkimo čempioną Dvoną Larrattą.

Islandas per daug nekreipė dėmesio į savo gerbėjų susirūpinimą, kad atsikratė pernelyg daug svorio. Į brito pašaipas „oda ir kaulai“ ir „sergantis“, H. Bjornssonas sakė nemanantis, kad bokse dydis daug lemia.

„Pažiūrėkite į Tysoną Fury. Kodėl tada jis yra geriausias boksininkas pasaulyje?“ – klausė Kalnas.

Dubajuje žodžių karas tarp abiejų galiūnų dar labiau paaštrėjo, kai E. Hallas liepė savo oponentui užtildyti kažką komentuojančią savo mamą. Islandas pratrūko ir žadėjo greitą nokautą E. Hallui. Anksčiau po treniruotės persikryžiavus keliams, abu sunkiasvorius teko skirti jų komandų nariams, nes pastarieji nuo įžeidimų tirados buvo pasirengę paleisti į darbą kumščius.

Po svėrimo ceremonijos „akis į akį“ atsistoję galiūnai elgėsi skirtingai. Kalnas išsaugojo šaltą galvą, o provokacijų nevengiantis Žvėris iš pradžių nusiuntė oro bučinį, o paskui nuvertė prieš jį stovėjusį stalą.

H. Bjornssono ir E. Hallo priešpriešos atomazga vyks bokso ringe šeštadienį, kur kovotojai turės 6 raundus po minutes.

Hafthoras BjornssonasEddie Hallas
The MountainPravardėThe Beast
33Metai34
206 cmŪgis191
152 kgSvoris142 kg
IslandijaŠalisAnglija
501 kg„Mirties traukos“ rekordas500 kg
2018 metaisPasaulio galiūnų čempionas2017 metais



Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją