Liepos mėnesį Utenoje vyks Europos suaugusiųjų čempionato atrankos turnyras. Utenoje rugpjūtį bus organizuojamos ir Europos jaunimo U23 čempionato atrankos varžybos.

„WBSC Europe buvo viena pirmųjų tarptautinių sporto organizacijų, kuri priėmė sprendimą šalinti karą Ukrainoje pradėjusių Rusijos ir Baltarusijos rinktines. WBSC Europe ir toliau principingai laikosi pozicijos, kad šių šalių agresorių atstovams ne vieta tarptautinėse varžybose nei su šių valstybių vėliavomis, nei neutraliu ar dar kokiu nors kitu statusu.

Bent jau 2022 metais Rusijos ir Baltarusijos rinktinių tikrai nebus Europos čempionatuose ir atrankos varžybose. WBSC Europe Techninė komisija dabar oficialiai patvirtino Europos čempionatų atrankos turnyrų formatus ir dalyvius be pašalintų rinktinių“, – sako vasario mėnesį į WBSC Europe Vykdomąjį komitetą išrinktas Lietuvos beisbolo asociacijos prezidentas Virmidas Neverauskas.

Liepos 12-16 d. Utenoje vyksiančiame Europos čempionato atrankos turnyre, be iš grupės pašalintos Baltarusijos, liko keturios rinktinės – Lietuvos, Šveicarijos, Rumunijos ir Suomijos. Jos kovos dėl vienintelio kelialapio į Europos čempionatą. Tuo pačiu metu vyks dar du atrankos turnyrai Serbijoje ir Bulgarijoje.

Rugpjūčio 8-13 d. Utenoje dėl kelialapio į Europos jaunimo U23 čempionatą varžysis Lietuvos, Lenkijos, Belgijos, Šveicarijos ir Izraelio rinktinės. Šioje grupėje turėjo žaisti abi pašalintos Rusijos ir Baltarusijos rinktinės.

Abiejuose atrankos turnyruose visos komandos sužais tarpusavyje, o dvi geriausios rinktinės susitiks finale ir kovos dėl vienintelio kelialapio į Europos čempionatą.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją