„Lietuvos rankinio rinktinei bilietai tiesioginiam skrydžiui iš Vilniaus į Tel Avivą buvo rezervuoti iš anksto. Bet paskutinę dieną „Ryanair“ atmetė rezervacijos patvirtinimą.

Visais įmanomais būdais bandėm susisiekti su oro linijų bendrove, bet niekaip nepavyko. Priežasčių jie nenurodė. Nesinori tikėti, kad „Ryanair“ galėjo perparduoti tuos bilietus. Šiuo metu paklausa skrydžių į Izraelį yra didžiulė, nes šia kryptimi vyksta daugybė nuo karo bėgančių ukrainiečių. Mūsų agentūrai tai pirmas kartas, kai buvo atšaukta grupinė bilietų rezervacija. Nežinau, ar daugiau siūlysime sporto komandoms naudotis „Ryanair“ paslaugomis“, – situaciją komentavo kelionių agentūros „Baltic Travel Service“ atstovas.

Dėl susiklosčiusios situacijos Lietuvos rinktinės kelionė į Tel Avivą truks ne 4-ias, o 24 valandas. Antradienio popietę rankininkai iš Vilniaus išskrenda į Kopenhagą, vėliau į Amsterdamą. Po nakvynės Nyderlanduose, sportininkai Tel Avivą pasieks tik rungtynių dieną 13 valandą. Rungtynių pradžia numatyta 19.00 val.

Jeigu kelionės metu teks susidurti su menkiausiais nesklandumais, Lietuvos rinktinės rungtynės su Izraeliu gali ir neįvykti.

„Atvykę į Izraelį turime iškart pasidaryti PGR testus ir privalome izoliuotis, kol bus aiškūs tyrimo rezultatai. Izraelio rankinio federacija bei šios šalies ambasada Lietuvoje pažadėjo padėti. Oro uoste rinktinę turėtų pasitikti Izraelio sveikatos apsaugos ministerijos atstovas ir sieks pagreitinti šią procedūrą.

Apie susidariusią situaciją informavome Europos rankinio federaciją EHF, bet Izraelio rankinio federacija atsisakė nukelti rungtynes iš trečiadienio į ketvirtadienį. Jie gali nebent pavėlinti rungtynių pradžią pusvalandžiu ir rungtynės prasidėtų 19.30 val. Belieka tikėtis, kad kelionė ir visos procedūros vyks sklandžiai“, – sakė Lietuvos rankinio federacijos generalinis sekretorius Miglius Astrauskas.

Prie sunkumų organizuojant kelionę į Izraelį, prisidėjo ir Vokietijoje vykstantys oro uostų darbuotojų streikai. Todėl į Tel Avivą pavyko skubiai surasti tik 18 bilietų ir praretėjo Lietuvos rinktinės gretos. Į Izraelį skrenda tik 15 rankininkų, 2 treneriai ir vos vienas medicinos personalo atstovas. Lietuvoje buvo priversti pasilikti 3 rankininkai ir trenerio asistentas.

„Susiduriame su rimtais išbandymais, bet turime susitaikyti, kad yra tokios sąlygos ir stengiamės į visus sunkumus kreipti kuo mažiau dėmesio. Privalome koncentruotis labai svarbios rungtynėms ir siekti gero rezultato“, – žaidėjams prieš kelionę sakė Lietuvos rinktinės treneris Gintaras Savukynas.

2023 m. pasaulio čempionato atrankos turnyro antrame etape Lietuvos rinktinė su Izraeliu susitiks trečiadienį Tel Avive, atsakomosios rungtynės vyks sekmadienį Alytuje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)