Dramatiškas „Amber Volley“ triumfas

Pasirodymą TOP SPORT Lietuvos moterų tinklinio čempionate jau baigė reguliariojo sezono nugalėtoja Vilniaus „SM Tauro-VTC“ komanda. Ji antrosiose ketvirtfinalio serijos rungtynėse namuose po dar vieno dramatiško mūšio 2-3 (29:31, 25:16, 19:25, 25:21, 12:15) nusileido Gargždų „Amber Volley“ komandą ir pralaimėjo seriją 0-2.

Pirmąsias rungtynes Gargžduose šeimininkės laimėjo taip pat po penkių setų kovos.

Vilniuje „Amber Volley“ komandą į priekį vedė geriausia čempionato reguliariojo sezono žaidėja pripažinta Lilija Firinovič. Jos sąskaitoje – 22 taškai. Jai puikiai talkino Vlada Oganauskienė (21 tšk.) ir Augustė Petrauskaitė (15 tšk.).

Sostinės ekipoje, kuri žaidė be savo lyderės Gerdos Grudzinskaitės, 25 taškus surinko Elzė Urbonavičiūtė, 18 – Rugilė Grudzinskaitė, 10 – Miglė Murauskaitė.

„Antrasis susitikimas buvo toks pat įtemptas kaip ir pirmasis. Net ir setai išsidėstė ta pačia tvarka. Vėl viskas sprendėsi penktajam sete, kurio pradžioje atsilikome 3:8. Pasikeitusios aikštelės pusėmis, mūsų merginos padarė stebuklą – išplėšė pergalę penktajam sete ir šventėme pergale“, - džiaugėsi „Amber Volley“ klubo trenerė Agnė Skirmontaitė-Tamošauskė.

Trenerė prisipažįsta, kad tai istorinė komandos pergalė. Prieš sezoną Gargždų sporto centro komanda tapo „Amber Volley“ ir pasipildė keleta labiau patyrusių žaidėjų.

„Didžioji dalis merginų jau ne pirmus metus gina Gargždų miesto vardą, bet į pusfinalį patekti niekada nepavyko. Pasipildėme naujomis žaidėjomis, tačiau pirminis tikslas buvo labai kuklus, o dabar esame tarp keturių stipriausiųjų komandų. Labai didžiuojuosi merginomis. Iki finalinio ketverto mus atvedė tik jų begalinis noras ir atsidavimas šiai komandai“, – sakė „Amber Volley“ trenerė.

Trenerė pridūrė, kad neverta kalbėti apie techninius dalykus, nes norisi tik džiaugtis šia akimirka.

„Viso sezono metu tyliai svajojome apie tai, šiuo metu dar sunku patikėti, kad tai padarėme. Merginos taip pat labai laimingos, po rungtynių liejosi džiaugsmo ašaros. Šią savaitę dar pagyvensime šiomis emocijomis, o sekančią jau galvosime apie artėjantį pusfinalį“, – pabrėžė A. Skirmontaitė-Tamošauskė.

Į pusfinalį pateko ir Vilniaus universiteto (VU) komanda. Jai antrosiose rungtynėse buvo įskaityta techninė pergalė prieš žaidėjų pristigusią Alytaus „Prekybą-Paramą“.

Jau šią savaitę kovas atkrintamosiose varžybose pradės ir abi savaitgalį Baltijos lygos prizininkėmis tapusios Lietuvos ekipos. Baltijos čempionė „Kauno-VDU“ komanda penktadienį išvykoje susitiks su Kauno „KSM Starto-Viktorijos-Svajos“ ekipa, o bronzinė prizininkė Jonavos „Aušrinė-KKSC“ antradienį svečiuose susitiks su Kauno „LSU-Svaja“.

Saldus „Kelmės“ revanšas

Savaitgalį startavo TOP SPORT Jungtinio Lietuvos vyrų tinklinio čempionato atkrintamosios varžybos. Pirmajame atkrintamųjų varžybų rate didžiausia intriga vyksta Vilniaus universiteto (VU) ir „Kelmės“ poroje.

Aukščiausios lygos autsaiderė VU komanda pirmosiose rungtynėse namuose 3-2 (25:23, 25:22, 14:25, 16:25, 15:11) palaužė Pirmos lygos lyderę „Kelmės“ komandą.

Šeimininkams 25 taškus pelnė Girvydas Rimeika, 14 – Vytautas Paukštė, 11 – Tadas Auruškevičius. Svečių ekipoje 22 taškus surinko Gediminas Guntarskis, 18 – Paulius Vielys, 17 – Emilis Bartkus.

Sekmadienį vykusiose antrosiose rungtynės „Kelmės“ tinklininkai savo aikštėje 3-0 (25:20, 25:14, 25:20) atsirevanšavo VU atstovams ir išlygino serijos rezultatą 1-1.

Nugalėtojams 13 taškų pelnė Mindaugas Lembutis, 12 – P. Vielys. Svečiams po 7 taškus pelnė G. Rimeika bei T. Auruškevičius.

„Antrajame mače pergalę lėmė geresnis kamuolio priėmimas, dar rimtesnis nusiteikimas. Pasikeitė daug smulkių detalių, apie kurias nenorėčiau kalbėti, nes dar kartą žaisime su VU komanda. Manau, kad mes su kiekvienu maču būsime vis stipresni. Vilniuje reikės išlaikyti tokią pat koncentraciją ir laikytis žaidybinio plano, kurį nusibraižėme po pirmųjų rungtynių.

Žinoma, Kelmės mes esame stiprūs ir dėl to, kad turime pačius geriausius sirgalius. Tikimės, kad į lemiamas rungtynes Vilniuje sirgaliai taip pat atvyks ir padės mums pasiekti pergalę“, - kalbėjo „Kelmės“ žaidžiantysis treneris Arnoldas Barauskis.

Lemiamos trečiosios rungtynės bus žaidžiamos kovo 11 dieną VU salėje.

Į antrąjį atkrintamųjų varžybų etapą pateko Šiaulių „Elga-Master Idea-SC Dubysa“. Ji abu sykius įveikė Palangos „Vakarų tinklinį“.

Pirmąsias rungtynes šiauliečiai namuose laimėjo po sunkios kovos 3-2 (24:26, 25:16, 19:25, 27:25, 15:9).

Nugalėtojams 25 taškus pelnė Erikas Makaras, 15 – Tomas Rogal, 11 – Martynas Kolodavičius. Palangos komandoje 19 taškų surinko Martynas Miliukas, 16 – Albertas Sysojevas, 12 – Justinas Butautas.

Antrąsias rungtynes Palangoje Šiaulių klubas laimėjo jau užtikrinčiau – 3-0 (25:18, 25:15, 25:15).

Taip pat startavo ir antrojo etapo kovos. Antrąją vietą reguliariajame sezone užėmusi Kauno „RIO-Starto“ komanda savo aikštėje tik po dramatiškos kovos 3-2 (25:23, 25:12, 20:25, 19:25, 15:12) palaužė trečioje pozicijoje Pirmoje lygoje besirikiuojančią Kauno „Marito“ ekipą.

Šeimininkams 28 taškus pelnė Jaroslavas Bogdanovičius, 11 – Audrius Kasparavičius, 9 – Tomas Aleksa. Pralaimėjusių gretose rezultatyviausiai žaidė Justinas Laurinavičius (19 tšk.), Mindaugas Mikalauskas (12 tšk.) bei Steponas Narvydas (12 tšk.).

Antrosios serijos rungtynės vyks kovo 12 dieną VDU Prezidento Valdo Adamkaus sporto centre.

Tuo metu reguliariojo sezono nugalėtoja Marijampolės „Sūduva“ namuose be didesnio vargo 3-0 (25:9, 25:20, 25:18) įrodė pranašumą prieš Kauno „RIO-Startą 2“.

Marijampoliečiams 16 taškų pelnė Linas Petravičius, 8 – Armandas Bielskus. Kauno komandoje išsiskyrė Augustas Želvys (7 tšk.).

Antrasis serijos mačas bus žaidžiamas kovo 12 dieną Kaune.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją