„Dakaras pirmą kartą buvo įtrauktas į Pasaulio čempionato kalendorių. O mano svajonė visada buvo tapti pasaulio čempionu – nesvarbu kokioje automobilių sporto kategorijoje. Dabar ji tampa realia, todėl dedame visas pastangas, kad galėčiau pravažiuoti likusius penkis etapus,“ – pasakoja R. Baciuška.

Po Dakaro lietuvis dalijasi 2-3 vietas bendroje įskaitoje su savo konkurentu iš Lenkijos.

„Abu Dhabi Desert Challenge“ yra antras Pasaulio čempionato etapas, kuris vyksta kovo 5-10 dienomis Jungtiniuose Arabų Emyratuose. Devyniasdešimt ekipažų susikaus penkiuose greičio ruožuose kurie vyks dykumoje. Visų laukia gausybė smėlio ir didžiulis karštis.

Lietuvis jau turėjo testus dykumoje, kur išbandė atnaujintą po Dakaro techniką – buvo kiek pakoreguoti važiuoklės nustatymai, bagis buvo pritaikytas važiuoti kopomis.

„Kadangi Abu Dabyje praktiškai nebus akmenų, o tik didelės smėlio kopos, tai truputį pakoregavome pakabos nustatymus – šiaip viskas gerai, bagis atrodo stabilesnis ant smėlio. Laukiu lenktynių“, – po testų sakė lietuvis.

Per savaitę sportininkams teks įveikti beveik du tūkstančius kilometrų dykumoje. Iš viso lenktynėms užsiregistravo devyniasdešimt ekipažų, tarp kurių ir pagrindiniai Roko Baciuškos konkurentai kovoje dėl Pasaulio čempiono titulo.

Šiuo metu T4 klasėje, kurioje lenktyniauja lietuvis, pirmauja amerikietis Austinas Jonesas, laimėjęs Dakaro lenktynes. 2-3 vietas dalijasi Rokas Baciuška ir lenkas Marekas Goczalas. Vos tašku nuo lietuvio atsilieka Michalas Goczalas, tad kova dėl podiumo pozicijų žada būti itin atkakli.

Vykstant karui Ukrainoje Rokas Baciuška savo bagio priekį papuošė Ukrainos vėliava, o savo komandos marškinėlius su nedviprasmišką žinute Ukrainos užkariautojams.

„Tikiuosi tautiečių nenuvilsiu, jeigu šiose lenktynėse ant savo automobilio nevešiu trispalvės. Vietoj jos vežame Ukrainos nacionalinę vėliavą. Tikiuosi nesupyks bei supras mane ir rėmėjai, nes komandos apranga šiose lenktynėse bus tokia,“ – prieš lenktynes sakė Rokas Baciuška