Vienas pajėgiausių Ukrainos biatlonininkų visai neseniai gynė savo šalies garbę Pekino olimpinėse žaidynėse, o dabar yra priverstas su ginklu rankoje ginti savo tėvynę nuo okupantų.

„Šiuo metu esu savo gimtinėje Ternopilyje ir esu savo šalies karys. Ši nuotrauka daryta tuo metu, kai buvo paskelbtas oro pavojaus“, – savo „Instagram“ paskyroje rašo 30-metis sportininkas.


Jei prieš savaitę Rusija nebūtų užpuolusi Ukrainos ir nebūtų kilęs karas, D. Pidručnijus šiuo metu būtų Suomijoje. Ketvirtadienį ten prasideda vienas iš paskutinių šio sezono pasaulio biatlono taurės etapų.

Sportinis sezonas tiek ukrainiečių biatlonininkams, tiek slidininkams baigėsi anksčiau nei jie tikėjosi. Daugiau sportininkų stojo ginti savo tėvynės, tarp jų ir 2014 metų Sočio olimpinių žaidynių čempionė biatlonininkė Julija Džima.

„Esu dėkingas visiems, kurie man rašo, išreiškia susirūpinimą manimi ir mano šeima. Ir tiems ačiū, kurie remia Ukrainą ir padeda jai“, – rašo D. Pidručnijus, 2019 metais pasaulio čempionato persekiojimo varžybose tapęs nugalėtoju.


Jis socialiniame tinkle žinutę paliko jau šeštadienį: „Nepasakokite man, kad sportas ir politika neturi nieko bendro. Tai susiję, kai kariai ir civiliai gyventojai mano tėvynėje žūsta tuo metu, kai skaitai šias eilutes. Todėl prašau jūsų mums padėti. Prašau tavęs, nelik abejingas.“

Ukrainietis sulaukė palaikymo.

„Išlik stiprus“, – po jo įrašu rašė buvęs pasaulio čempionas iš Vokietijos Benediktas Dollas. „Mes esame visi su tavimi“, – pritarė italas Thomas Bormolini. Olimpinis čempionas iš Norvegijos Tirilas Eckhoffas pridūrė: „Saugok save ir išlik stiprus“. Buvę ukrainiečių varžovai biatlono trasoje paliko po įrašu širdutes iš nacionalinių ukrainiečių spalvų geltonos ir mėlynos.

Daug skausmo biatlono bendruomenei sukėlė šio sporto atstovo, jauno ir perspektyvaus 20-mečio Jevheno Malyševo žūtis ginant Kijevą. „To jau per daug. Pabaikite tą karą“, – rašo keturiskart Pekino žiemos olimpinių žaidynių čempionas Johannesas Thingnesas Bo.


Tarptautinė biatlono federacija (IBU) trečiadienį priėmė sprendimą uždrausti sportininkų iš Rusijos ir Baltarusijos dalyvavimą tarptautinėse varžybose, pradedant nuo pasaulio taurės etapo Suomijoje. Kalbama ir abiejų šalių agresorių biatlono federacijų suspendavimą neribotam laikui. Iki trečiadienio rusams ir baltarusiams dar buvo leidžiama dalyvauti tarptautinėse varžybose po neutralia vėliava.

Savo ruožtu Rusijos ir Baltarusijos biatlono rinktinės atsakė, kad nesirengia dalyvauti likusiuose pasaulio taurės etapuose Suomijoje, Estijoje ir Norvegijoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Dalintis
Nuomonės