Tokį sprendimą EHF priėmė neeiliniame posėdyje, atsižvelgiant į karo situaciją Ukrainoje, naujausias Tarptautinio olimpinio komiteto rekomendacijas ir informaciją, gautą iš nacionalinių rankinio federacijų.

Lietuvos rankinio federacija dar praėjusią savaitę informavo EHF, kad atsisako žaisti 2022 m. Europos moterų rankinio čempionato atrankos turnyro rungtynes su Rusija.

Jos buvo numatytos balandžio 23 d. Omske. Pašalinus Tokijo olimpinę vicečempionę Rusijos rinktinę, kovą dėl dviejų kelialapių į Europos čempionatą 1-oje atrankos grupėje tęs tik Lietuvos, Lenkijos ir Šveicarijos rinktinės.

Lietuvos rankininkės kovo 3 d. Klaipėdos „Švyturio“ arenoje susitiks su šveicarėmis. Kovo 6 d. šios komandos antrą kartą susitiks Šveicarijoje. Šiuo metu atrankos grupėje pirmauja abu susitikimus laimėjusi Lenkija. Lietuvos ir Šveicarijos rinktinės patyrė po du pralaimėjimus.

EHF artimiausiomis dienomis informuos, ar keisis kelialapių į Europos čempionatą dalybų tvarka.

Iš Europos klubų turnyrų išmestas vienas Baltarusijos ir net penki Rusijos klubai.

Iš vyrų EHF Čempionų lygos pašalintas Bresto „Meškov“ klubas. Europos lygos turnyro negalės tęsti Maskvos srities „Čechovskij medvedi“, iškovotų kelialapių į Europos taurės ketvirtfinalį neteko Saratovo SGAU ir Krasnodaro SKIF klubai.

Moterų EHF Čempionų lygą bent šį sezoną turės pamiršti į aštuntfinalį patekusi Maskvos CSKA ir tiesioginį kelialapį į ketvirtfinalį iškovojęs „Rostov“ klubas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją