Tiksliau FINA nusprendė, jog joks atletas ar komanda negali varžytis su šalies pavadinimu ar vėliava, tačiau paliko galimybę startuoti kaip neutraliems sportininkams.

Be to, iš Rusijos dar neatimtas pasaulio plaukimo čempionatas (25 m baseine), tačiau atšauktos Kazanėje turėjusios vykti planetos jaunių plaukimo pirmenybės.


Londono olimpinė čempionė Rūta Meilutytė viliasi, jog FINA dar priims ryžtingesnius sprendimus Rusijos karo fone.

„Tikiuosi, jog FINA paspartins savo veiksmus, parodys tvirtą ir aiškią poziciją. Dabar ne laikas likti „politiškai neutraliems“. Putinas pradėjo karą Ukrainoje. Uždrausti Rusijos atletams varžytis.

Jie supras, jei jiems nėra išplautos smegenys Putino propaganda“, – socialiniame tinkle „Twitter“ rašė R. Meilutytė.

„Vadinasi, viskas yra gerai, jei nesakyme, jog tai „Rusija“, ir paslėpsime vėliavą. Aš manau, (sankcijos) daugiau yra apie tai, jog kiekvienas rusas pajustų nežmoniškų Putino veiksmų poveikį.

Putinui nerūpi mažas apdovanojimas, kurį jam įteikėte tais metais, kuomet jis aneksavo Krymą“, – pridūrė po pertraukos 2021-aisiais į sportą grįžusi olimpinė čempionė.

Julija Jefimova, Rūta Meilutytė

Pasaulio sporto bendruomenė viena po kitos šalina Rusiją ir Baltarusiją iš tarptautinių renginių.

Pavyzdžiui, dėl invazijos į Ukrainą Rusijoje šiemet neįvyks „Formulės 1“ lenktynių etapas, Europos šaudymo čempionatas, slidinėjimo ir rogučių sporto pasaulio taurės varžybų etapai, pasaulio tinklinio čempionatas. Rusiją aplenks ir bet kokios tarptautinės futbolo, ledo ritulio rungtynės, krepšinio Eurolygos kovos, dziudo, gimnastikos, plaukimo varžybos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (17)