Šios rungtynės gali būti lemiamos kovoje dėl kelialapio į Europos čempionatą, nes artimiausiu metu Europos rankinio federacija (EHF) svarstys ar taikyti sankcijas toje pačioje atrankos grupėje su lietuvaitėmis rungtyniaujančiai Tokijo olimpinių žaidynių vicečempionei Rusijos rinktinei.

„EHF jau atšaukė šią savaitę turėjusias vykti dvejas Rusijos ir Lenkijos rinktinių rungtynes. Lietuvos rankinio federacija informavo EHF, kad lietuvės balandžio mėnesį taip pat nevyks į Omską žaisti su Rusijos rinktine.

Su prašymais taikyti sankcijas Rusijos rinktinei jau kreipėsi ne viena dešimtis nacionalinių Europos šalių rankinio federacijų. Niekas nenori žaisti su valstybės agresorės atstovais. Šią savaitę turi vykti komitetų posėdžiai ir EHF turi priimti sprendimus dėl tolesnio Rusijos rinktinių dalyvavimo tarptautinėse varžybose“, – teigia Lietuvos rankinio federacijos generalinis sekretorius Miglius Astrauskas.

Europos čempionato atrankos turnyro 1 grupėje Lietuvos ir Šveicarijos rinktinėms per dvejas rungtynes pergalių dar nepavyko iškovoti. Abi komandos po kartą pralaimėjo Lenkijos ir Rusijos rinktinėms. Į lapkričio mėnesį Slovėnijoje, Juodkalnijoje ir Šiaurės Makedonijoje vyksiantį Europos čempionatą pateks dvi geriausios grupės komandos.

„Sieksime pergalių, nes tik pergalės išsaugos mūsų viltis patekti į Europos čempionatą. Gaila, kad nepavyko surinkti visų geriausių Lietuvos rankininkių.

Iš legionierių atvyko Vokietijoje žaidžianti Simona Kolosovė ir Izraelio klubui atstovaujanti Jūratė Žilinskaitė. Nebus Vokietijoje ir Islandijoje rungtyniaujančių Gretos Kavaliauskaitės ir Robertos Stropės. Bet merginos nusiteikusios lemiamoms kovoms ir ieškosim kas gali pakeisti lyderes.

Antradienį žaisime kontrolines rungtynes su Klaipėdos „Dragūno-Viesulo“ komanda. Jose išbandysime kai kurias žaidybines situacijas, kurių per treniruotes negali įgyvendinti“, – sako Lietuvos rinktinės treneris Karolis Kaladinskas.

Šveicarijos moterų rankinio pakilimas prasidėjo prieš kelerius metus, kai Alpių šalis kartu su Austrija ir Vengrija laimėjo teisę surengti 2024 m. Europos moterų rankinio čempionatą.

„Šveicarijoje moterų rankiniui pastaruoju metu skiriamas labai didelis dėmesys. Buvo įkurta rankinio akademija, į kurią suburtos geriausios šalies rankininkės. Šveicarės laimėjo 2019 metais Klaipėdoje vykusį Europos jaunimo U19 čempionato B divizioną ir pateko į elitinį divizioną.

Būtent ši karta dabar sudaro nacionalinės rinktinės pagrindą. Nors tai pakankamai jauna rinktinė, varžovės pirmose dvejose atrankos turnyro rungtynėse demonstravo solidų žaidimą ir atkakliai priešinosi tituluotoms varžovėms“, – sako K. Kaladinskas.

Ketvirtadienį 18.00 val. prasidėsiančias Lietuvos ir Šveicarijos rinktinių rungtynes „Švyturio“ arenoje žiūrovai galės stebėti nemokamai.

Lietuva - Rusija rungtynių akimirka
Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją