Pirmose pusfinalio rungtynėse susitiko titulą ginanti Kauno rajono „CASCADA – HC Garliava“ ir Kauno „ACME-Žalgiris“. Praėjusių metų taurės finalininkių dvikovoje šįkart stipresnės buvo „Žalgirio“ rankininkės. „Žalgiris“ iškovojo pergalę 33:26 ir atsirevanšavo „Garliavos“ komandai, kuri taurę buvo laimėjusi dvejus pastaruosius metus iš eilės.

Rezultatyviausiai nugalėtojų gretose žaidė Dovilė Ilčiukaitė, pelniusi 9 įvarčius, 8 įvarčius prie pergalės pridėjo Audinga Kniubaitė. „Garliavos“ komandai Karolina Sparnauskaitė pelnė 8-is, Mantė Voskresenskaja 7 įvarčius.

„Pasisekė mums apsiginti, o puolime buvo neblogų momentų, kai žaidėjos tarpusavyje gerai bendradarbiavo. Jeigu mūsų kombinacijos nepavykdavo, tai žaidėjos rasdavo tęsinį improvizuodamos. Stringančios kombinacijos puolime buvo mūsų problema. Tikimės rytoj finale jas ištaisyti“, – sakė paskutinį kartą 2018 m. LRF taurę laimėjusio „Žalgirio“ treneris Antanas Skarbalius.

„Varžoves pranokome fiziniu pasirengimu ir surengėme daugiau greitų atakų. Turime šiek tiek daugiau patirties ir tai buvo pagrindiniai faktoriai, lėmę pergalę. Nors iš šono stebint gali atrodyti, kad buvo gan lengva pergalė, bet aikštelėje kova virė iki pabaigos. Stengėmės kiekvieną ataką užbaigti įvarčiu. Nes jeigu neįmeti tu, įmeta tau. Stengėmės palaikyti tempą iki rungtynių pabaigos, nežiūrėdamos į tą persvarą, ką turėjome“, – teigė geriausia „Žalgirio“ rankininke pusfinalyje išrinkta D. Ilčiukaitė.

Kitame pusfinalyje Vilniaus „Eglės“ rankininkės užtikrintai 39:27 nugalėjo turnyro šeimininkę Klaipėdos „Viesulo SC – Dragūno“ komandą.

Nugalėtojų gretose rezultatyviausios buvo po 7 įvarčius įmetusios Inesa Verbovik ir Rita Repečkaitė. Klaipėdiečių gretose Samanta Klovaitė pelnė 7 įvarčius, Austėjos Rimkutės sąskaitoje 5 įvarčiai.

„Mes greičiau suradome savo žaidimą. Tokiose arenose daugeliui rankininkių yra iššūkis žaisti, nes mes nesame pratę prie tokių erdvių. Todėl pirmos minutės buvo nervingos. Po to sekė keli atremti metimai, pagavome savo žaidimo ritmą ir viskas susiklostė taip, kaip mes patys ir tikėjomės. Žaidimu esu patenkintas, džiugina ir tai, kad rungtynių pabaigoje galėjome pataupyti pagrindines žaidėjas ir leidome joms pailsėti prieš finalą“, – sakė „Eglės“ komandos treneris Karolis Kaladinskas.

Paskutinį kartą taurės turnyro finale „Žalgirio“ ir „Eglės“ rankininkės susitiko prieš trejus metus. 2019 m. pergalę 34:32 iškovojo ir taurę laimėjo „Eglės“ komanda.

Šeštadienį vyksta ir vyrų turnyro pusfinaliai. Kauno „Granitas-Karys“ susitinka su Vilniaus „Šviesa“, o praėjusių metų taurės laimėtojai Klaipėdos „Dragūno“ rankininkai žais su Vilniaus „Amber“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją