Tokios stovyklos sąmata gali siekti 60 tūkst. eurų. Pusė šios sumos sudarytų LLAF veiklos rezervo fondo lėšos, o po ketvirtadalį pridėtų sporto klubas „Cosma“ ir federacijos prezidentas Eimantas Skrabulis.

„Išties liūdžiu, kad sulaukėme tokio ryto, tokios dienos, jog turime kelti tokius klausimus savo darbotvarkėje. Pasaulis yra trapesnis nei visi galvoja. Džiaugiuosi, kad Tarybos nariai vienbalsiai palaikė federacijos sprendimą. Puikiai suprantame, kas toje situacijoje yra nukentėjęs, o kas yra agresorius“, – sakė E. Skrabulis.

LLAF skiriama parama bus skirta ukrainiečių apgyvendinimo, maitinimo bei treniruočių bazių nuomos išlaidoms padengti.

„Solidarizuojamės su savo kolegomis, su Ukrainos piliečiais, kurie yra mūsų lengvosios atletikos šeimos nariai: lengvaatlečiai, treneriai, medicinos personalas. Tiesiame draugišką pagalbos ranką suprasdami, kad didelė dalis sportininkų, būdami šalies patriotais, liks ginsi savo tėvynės. Galimybe stovyklauti Lietuvoje galbūt pasinaudos perspektyvus jaunimas – jiems reikia treniruotis, tęsti pradėtą darbą. Norime jiems sudaryti galimybę pasinaudoti saugesne Lietuvos teritorija ir užtikrinti nenutrūkstamą darbą bent šiuo karštuoju laiku“, – teigė E. Skrabulis.

Beje, vakar Ukrainoje atšaukus visas lengvosios atletikos varžybas šios šalies sportininkai kreipėsi į LLAF su prašymu dalyvauti šį savaitgalį Klaipėdoje vyksiančiame Lietuvos čempionate. Deja, sportininkai palikti Ukrainos dėl uždarytos šios šalies oro erdvės nebespėjo.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją