Ketvirtfinalyje praėjusių metų čempionę – Talino „Selver“ (Estija) – eliminavusi mūsų šalies ekipa penktadienį 20 val. pusfinalyje susitiks su turnyro favorite, reguliariojo sezono nugalėtoja Tartu „Bigbank“ (Estija) komanda.

2019 metais „Bigbank“ komanda tapo Baltijos lygos čempione. Tuomet šiai komandai atstovavo dabartinis „Amber-Arlangos“ kapitonas, ukrainietis Dmitrijus Šlominas. Jis teigia, kad profesionalumu Tartu klubas gerokai lenkia visas Baltijos lygos komandas.

„Bigbank“ šį sezoną yra labai stipri komanda ir mažai kas gali su jais konkuruoti. Tai viena iš nedaugelio komandų, kuri turi visas sąlygas – didelį trenerių štabą, fizinio parengimo trenerį, masažuotoją, žmogų, atsakingą už statistiką.

Naudojamos visokios procedūros atsistatymui po rungtynių ir dar daug kas. Komandoje – patyrę žaidėjai, kurie sportuoja po dukart į dieną ir treniruotėse turi 12-14 žmonių“, – pasakojo D. Šlominas.

Nors reguliariajame sezone „Amber-Arlanga“ abu sykius nusileido „Bigbank“ ekipai, paskutinį mačą išvykoje Lietuvos komanda pralaimėjo po 4 setų kovos 1-3. D. Šlominas įsitikinęs, kad viskas yra įmanoma.

„Daug jėgų atidavėme, kad patektume į finalo ketvertą, bet savo paskutinio žodžio šiame sezone dar nepasakėme.

Kaip yra sakęs vienas iš mano buvusių trenerių, nėra komandos, kuri nepralaimi. Vieną dieną, vienerias rungtynes tu gali laimėti prieš bet ką. Svarbu tikėjimas ir atsidavimas aikštėje“, – sakė D. Šlominas.

D. Šlominas pabrėžia, kad Baltijos lygos trofėjus yra kiekvieno žaidėjo svajonė, todėl po rungtynių su „Selver“ jis savo komandos draugams pasakė: „Jeigu nori būti nugalėtoju, privalai turėti dideles svajones“.

Gargždų "Amber-Arlanga"  (Mato Baranausko nuotr.)

Kitame pusfinalyje susitiks Talino „TalTech“ ir „Parnu VK“ (abu – Estija) klubai.

Tuo metu Baltijos moterų tinklinio čempionate savaitgalį baigsis ketvirtfinalio etapas. Dvi Lietuvos komandos – „Kaunas-VDU“ ir Jonavos „Aušrinė-KKSC“ – sieks žengti paskutinius žingsnius link finalo ketverto, kuris kovo pirmą savaitgalį vyks naujoje VDU Valdo Adamkaus sporto centro salėje.

Antrąsias ketvirtfinalio serijos rungtynes „Aušrinė-KKSC“ namuose su „Jelgava“ (Latvija) žais šeštadienį 17 val., o „Kaunas-VDU“ 18.30 val. susitiks su Rygos RSU-MVS (Latvija) klubu. Lietuvos ekipos gana užtikrintai išvykose laimėjo pirmuosius susitikimus, todėl tikėtina, jog trečiųjų serijos rungtynių neprireiks.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją