Žilvino Eidukaičio treniruojami Lazdijų sportininkai įspūdingai pasirodė U16 amžiaus grupės finale. Europos čempionu tapo Rytis Petruškevičius, kuris sėkmingiausiu bandymu specialų diską numetė net 113,07 m.

Sidabro medalį iškovojo kitas lietuvis Titas Malinauskas. Jo rezultatas taip pat įspūdingas – 109,29 m. Bronzą iškovojęs austras Maximilianas Kolleris nuo T. Malinausko atsiliko beveik 15 m (94,65 m).

Komandų varžybose Lietuvai taip pat atstovavo Nedas Piličiauskas ir Titas Karakas. Bendra geriausių trijų žaidėjų metimų suma buvo 340,27 m. Lietuviai vos 43 cm atsiliko nuo auksą iškovojusių vokiečių ir džiaugėsi sidabro apdovanojimais. Treti liko austrai (336,24 m).

„Nelabai tikėjausi, kad turėsime auksą. Mes treniruotis ant ledo pradėjome ne per seniausiai, prieš pusę metų. Gaila, kad komandinėse varžybose nedaug pritrūko iki aukso. Asmeninėse varžybose mano auklėtiniai viršijo lūkesčius, nes šiame sporte silpnų varžovų nebūna. Visas Bavarijos regionas, šiaurinė Italija ir kai kurios kitos Europos šalys šį sportą propaguoja kelis šimtus metų. Jų pasiekimai ir patirtis yra visai kitokia, todėl visi liko nustebę, kad lietuviai sugebėjo laimėti ir dar tokiu dideliu pranašumu“, – pasakojo Lietuvos sportininkų treneris Ž. Eidukaitis.

U23 amžiaus grupėje Lietuvos rinktinė komandų įskaitoje užėmė ketvirtą vietą. Lietuvai atstovavo Justinas Buzas, Egidijus Kazlauskas, Domantas Žukauskas bei Skirmantas Žukauskas.

Klasikinio bavariško akmenslydžio varžybose Lietuvos U23 rinktinė užėmė ketvirtąją vietą. U19 amžiaus grupėje lietuviai taip pat liko ketvirti.

„Rezultatai atspindi mūsų galimybes – pagal tai, kiek įdėjome darbo, kiek turėjome sąlygų. U19 komanda iki paskutinės akimirkos kovojo dėl bronzos, tiesiog buvo nesėkmingas paskutinis sudėtingas metimas. Pagal mūsų sąlygas, pasirodėme tikrai gerai“, – sakė Ž. Eidukaitis.

Kadangi medalius Lietuvai iškovojo U16 amžiaus grupės sportininkai, Ž. Eidukaitis įsitikinęs, kad ši karta džiugins gerais rezultatais ir perėjusi į vyresnę grupę.

„Manau, kad bent jau metimų į tolį rungtyje, mano auklėtiniai ateityje į Lietuvą parveš dar ne vieną medalį“, – sakė treneris.

U19 amžiaus grupės varžybose Lietuvai atstovavo ir dvi merginos – Naida Petruškevičiūtė ir Joana Lukaševič.

Europos jaunimo bavariško akmenslydžio čempionate tradiciškai dominavo 19 medalių iškovoję vokiečiai ir 20 apdovanojimų pelnę austrai.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją