Tai – pakartotas Lietuvos uždarų patalpų rekordas, vos vienu centimetru prastesnis už prieš dešimtmetį Rolandos Demčenko pasiektą absoliutų šalies rekordą. 16-metė R. Miklyčiūtė pagerino Lietuvos 16-mečių, 17-mečių, 18-mečių, 19-mečių, jaunių, jaunimo, uždarų patalpų 16-mečių, 17-mečių, 18-mečių bei 19-mečių rekordus.

„Lietuvos rekordų nelabai seku, pamatau rekordų sąrašą tik tada, kai jie būna paskelbti internete. Šiais metais vis dar yra tikslas šokti virš 3,90 m bei pasiekti suaugusiųjų rekordą, – teigė R. Miklyčiūtė. – Manau, niekas nesitikėjo, kad tądien Klaipėdoje įveiksiu 3,90 m, labiau buvo tikėtina 3,82 m. Per apšilimą netgi nusiteikiau prastesniam rezultatui, nes keistai šokinėjosi. Galvoje buvau apmąsčiusi visas pasekmes ir kas gali nutikti per šias varžybas.“

Lietuva giliomis tradicijomis šuoliuose su kartimi nepasižymi: joks lietuvis kartininkas nėra dalyvavęs olimpinėse žaidynėse, pasaulio ir Europos čempionatuose bei netgi pasaulio ir Europos jaunimo, jaunių ar U23 pirmenybėse. Ritos Sadzevičienės treniruojama R. Miklyčiūtė jau įvykdė vasarą vyksiančio Europos jaunių čempionato normatyvą, o šio uždarų patalpų sezono reitinge, dėka Klaipėdoje pasiekto rezultato, lietuvaitė tarp bendraamžių žemyne rikiuojasi trečia.

„Norėčiau pašokti 4 metrus ar bent stabiliai šokinėti 3,80, 3,90 m. Taip pat norėtųsi bandyti kovoti dėl prizinės vietos Europos jaunių čempionate“, – sezono tikslus įvardijo geriausia Lietuvos šuolininkė su kartimi.
R. Miklyčiūtė dalyvauja ir septynkovės varžybose, tačiau prioritetą teikia šuolių rungčiai.

„Dalyvaudavau daugiakovės varžybose, bet tik tam, kad pažinočiau kitas rungtis, jų techniką. Tačiau laikau save labiau kartininke“, – sakė R. Miklyčiūtė.

Šis žiemos sezonas lietuviams klostosi sėkmingai: šalies uždarų patalpų rekordus pagerino Simas Bertašius (1500 m), Modesta Morauskaitė (400 m), dukart – Gediminas Truskauskas (200 m). Visi šie lengvaatlečiai, tarp jų ir R.Miklyčiūtė, vasario 26-27 dienomis Klaipėdoje dalyvaus Lietuvos uždarų patalpų čempionate.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)