24-erių metų kaunietė moterų 50 metrų plaukimo krūtine finale finišavo per 30,24 sekundės ir buvo daugiau nei puse sekundės greitesnė už savo asmeninį karjeros rezultatą pagerinusią 20-metę vilnietę Kotryną Teterevkovą (30,82 sek.).

Abi šios merginos dėl pirmos vietos lenktyniavo ir atrankoje. Joje Rūta distanciją įveikė per 30,45 sek., o Kotryna – per 31,01 sek.

Trečia tiek finale (32,95 sek.), tiek ir atrankoje (33,19 sek.) buvo 22-ejų metų Agnė Šeleikaitė.

50 m plaukimo krūtine rungties Lietuvos rekordas priklauso R. Meilutytei – 29,48 (2013 metais Barselonoje).

R. Meilutytė dar įrašyta į 50 m laisvuoju stiliumi plaukimo rungties starto protokolą. Šios rungties atranka vyks šeštadienį ryte.

Tris dienas truksiantis Lietuvos plaukimo žiemos čempionatas startavo ketvirtadienį Alytaus sporto ir rekreacijos centro baseine.

Šios pirmenybės įtrauktos į Tarptautinės plaukimo federacijos (FINA) ir Europos plaukimo lygos (LEN) oficialių varžybų kalendorių, tad čia dalyvaujantys sportininkai gali vykdyti normatyvus ir į svarbiausias sezono varžybas.

Lietuvos žiemos pirmenybėmis užsibaigs šalies plaukikų atranka į Tartu, Estijoje, šiemet vyksiantį Baltijos šalių čempionatą. Galutinė komandos sudėtis turėtų paaiškėti kovo pradžioje.

Šeši geriausi Lietuvos plaukimo žiemos pirmenybių plaukikai, pasiekę aukščiausius rezultatus (pagal FINA taškų lentelę) olimpinėse rungtyse, susumavus dviejų individualių olimpinių rungčių reitingo sumą, bus apdovanoti piniginiais prizais.

Iš viso per tris šalies žiemos pirmenybių dienas bus išdalinti 37 medalių komplektai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)