Elektrėnų ledo rūmuose dėl vietos finale tiesiogiai kovojančios „Energijos“ ir „Kaunas City“ komandos antrą kartą šią savaitę surėmė pečius kovoje dėl pergalės. Paskutinę rungtynių minutę dar atsilikinėjusi „Energijos“ komanda sugebėjo išsigelbėti išplėšdama pratęsimą, o triumfavę baudinių serijoje iškovojo itin svarbią pergalę 4:3.

Po šios pergalės „Energija“ prieš varžovus iš Kauno jau turi keturių taškų persvarą, bet „Kaunas City“ yra sužaidusi vieneriomis rungtynėmis mažiau nei jų oponentai. Atsižvelgus į tai, kad šių komandų dar laukia viena tarpusavio dvikova, kuri įvyks kovo 4 dieną Elektrėnuose, kauniečiai vis dar nusitiestų sau garantuotą kelią į finalą per pagrindinį laiką laimėdami visus keturis susitikimus. Tuo tarpu „Energijai“ kelią į finalą dabar gali atnešti tiek ir jų pačių pergalės, tiek ir „Kaunas City“ kluptelėjimai.

Abi komandos aktyviai pradėjo rungtynes, o pirmoji rimta proga kilo prie „Kaunas City“ vartų kai greitoje atakoje prieš vartininką pabėgo Karolis Krasilnikovas, bet „Energijos“ puolėjas pergudrauti Artūro Pavliukovo nesugebėjo. Iniciatyvą svečiams iš Kauno pavyko perimti tuomet, kai jų oponentams buvo skirta dviguba nuobauda, bet keturios minutės daugumoje įvarčiu nesibaigė.

Atsilaikiusi keturių minučių mažumos atkarpą „Energijos“ ekipa surengė savo išpuolį, kurio metu aukštą ritulį pagavęs Andrejus Beznosovas (16:58, rez. perd. Donatas Kumeliauskas, Egidijus Binkulis) meistriškai jį numetė ant ledo ir nepaisydamas arti buvusių kelių varžovų, rado būdą pasiųsti ritulį į viršutinį vartų kampą išvesdamas šeimininkus į priekį.

Antrajame kėlinyje puikią progą išlyginti rezultatą turėjo vienas prieš vartininką pabėgęs Romanas Rešetnikovas, bet jo metimą atlaikė šeimininkų vartininkas Antonas Gičevas. Galiausiai rezultatas tapo lygus įpusėjus rungtynėms, kai pirmas prie atšokusio ritulio prišokęs „Kaunas City“ puolėjas Kirylas Danilenka (30:07, rez. perd. Glebas Smolinas)užbaigė ataką metimu iš arti.

Antrą kartą varžovus kauniečiai palaužė greitu išpuoliu, kurio metu puikų komandos draugo perdavimą uždarė Igoris Goleščikhinas (33:14, rez. perd. Romanas Rešetnikovas, Vytautas Jagelavičius).

Trečiąjį kėlinį pradėjo greita „Energijos“ ataka, kurios metu Jaromiras Šusterovas buvo neleistinai pargriautas ir teisėjai į „Kaunas City“ vartus skyrė baudinį. Šį realizuoti ėmėsi Egidijus Binkulis, tiksliu manevru įveikęs A. Pavliukovą ir išlyginęs rezultatą (42:12).

Netrukus po praleisto įvarčio „Kaunas City“ dar kartą nuo varžovų atakos išsigelbėjo tik pažeisdama taisykles, tačiau šį kartą jie atsipirko mažąja nuobaudą, kurią jiems pavyko neutralizuoti.

Rungtynėms artėjant prie pabaigos „Kaunas City“ rengė pavojingus išpuolius, o jau prasidėjus priešpaskutinei trečiojo kėlinio minutei Damiras Šafeevas (58:09, rez. perd. Ignotas Ragas) sugebėjo įspūdingai pataisyti komandos draugo metimą, ore pataikydamas į ritulį bei jį pasiųsdamas į „Energijos“ vartus.

Situaciją persvarą įgijusiems kauniečiams apkartino Romano Rešetnikovo pražanga: „Kaunas City“ puolėjo neleistinas veiksmas stabdant varžovą, ne tik suteikė šeimininkams progą daugumai, bet ir iššaukė nukentėjusio Donato Kumeliausko reakciją – abu ledo ritulininkai įsivėlė į muštynes.

Gavęs progą daugumai „Energijos“ treneris Arūnas Aleinikovas nieko nelaukdamas vartininką pakeitė šeštuoju aikštės žaidėju, tad paskutinę rungtynių minutę elektrėniškiai žaidė šešiese prieš keturis varžovų aikštės žaidėjus. Tokia taktika netrukus davė vaisių, kai ritulį į vartus pasiuntė A. Beznosovas (59:12, rez. perd. Paulius Rumševičius, Viačeslavas Triasunovas).

Nepaisant kelių pavojingų momentų pratęsimo metu, įvarčių pelnyta nebuvo, tad rungtynių nugalėtojas sprendėsi baudinių serijoje. Jos metu „Kaunas City“ visais penkiais bandymais taip ir nepataikė į A. Gičevo ginamų vartų plotą, o kitoje aikštės pusėje vienintelis tikslus Karolio Krasilnikovo bandymas tapo pergalingu.

„Rungtynės buvo sunkios, bet su kiekvienomis rungtynėmis mes augame, stiprėjame ir tampame tikra šeima. Dar liko nemažai svarbių rungtynių, kurių kiekvienose stengsimės išspausti maksimumą bei laimėti čempionų titulą. Esame komanda, kuri kovoja vienas už kitą ir manau, kad dabar mus bus sunku sulaikyti bet kam“, – po rungtynių kalbėjo nugalėtojų komandos treneris A. Aleinikovas.

Kitą savaitę TOPsport Lietuvos ledo ritulio čempionate įvyks vienintelės rungtynės: „LTeam Select“ susikaus su „HC Klaipėdos“ ledo ritulininkais.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją