Sausio 20 d. vykusiose varžybose Vilniaus „Cosma“ ekipą atstovaujančio sprinterio laikas buvo 21,25 sek.

„Pagrindinis lūkestis varžybose buvo pagerinti Lietuvos rekordą, tuo pačiu savo asmeninį rezultatą. Važiavau jau vien dėl malonumo, nes šiame manieže labai malonu bėgti. Tikslai įvykdyti, bet tikiu, kad galėjau prabėgti dar geriau nei prabėgau. Tačiau esu patenkintas pasirodymu ir matau, kad progresas yra“, – komentavo G. Truskauskas.

Marto Skrabulio auklėtinio šios rungties rekordas stadione lygus 20,48 sek. Sprinteris vis labiau artėja prie 21 sek. ribos ir uždarose patalpose.

„Ar realu bėgti iš 21 sekundės? Šiai dienai tikrai realu, priklausomai nuo to, kokios laukia varžybos. Valmieroje viskas gerai, maniežas labai geras, sąlygos aukštiems rezultatams palankios. Bet norėtųsi sudalyvauti dar kažkur užsienyje. Jei atsirastų vienas ar du startai, realu priartėti prie 21 sekundės, o gal ir peržengti šią ribą. Tada žiemos tikslai būtų įvykdyti net ne šimtu, o dviem šimtais procentų“, – teigė G. Truskauskas.

Tai – trečias Lietuvos rekordas, kurį lengvaatlečiai pasiekė per pastarąsias keturias dienas. Trečiadienį 400 m rekordiniu tempu įveikė Modesta Morauskaitė (52,02 sek.), o ketvirtadienį 1500 m rekordą pakoregavo Simas Bertašius (3 min. 38,32 sek.).

G. Truskauskas tapo varžybų Latvijoje nugalėtoju. Pergales iškovojo dar trys lietuviai: 800 m bėgusi Eglė Vaitulevičiūtė (2 min. 15,29 sek.), 60 m barjerinio bėgimo specialistas Rapolas Saulius (7,95 sek.) bei šuolininkas į tolį Artūras Raklevičius (7,18 m).

M. Morauskaitė, S. Bertašius ir Agnė Šerkšnenė (400 m) yra vieninteliai lietuviai, įvykdę kovo 18-20 dienomis Belgrade (Serbija) vyksiančio pasaulio uždarų patalpų lengvosios atletikos čempionato normatyvus. G. Truskauskas šiose pirmenybėse nedalyvaus: 200 m distancijos varžybų programoje nėra.