Sėkmingiausiai tarp lietuvių užėmė N. Kočergina, 15 km asmeninėse lenktynėse iškovojusi 21 vietą (šaudymas 1+0+0+0) tarp 96 sportininkių. Beje, Lietuvos biatlonininkė čempionate startavo praėjus vos kelioms dienoms po izoliacijos dėl diagnozuotos Covid-19 ligos pabaigos.

„Persirgau kovidu, kelias dienas turėjau temperatūros, skaudėjo visą kūną. Teko savaitei izoliuotis, nukentėjo fizinis pasiruošimas. Izoliacijoje sudėliojau mini pasirengimo planą, atsižvelgdama į savo savijautą: myniau stacionarų dviratį, dirbau su „konceptu“ (irklavimo treniruoklis – aut. past.) ir daug dėmesio skyriau jėgai. Po savaitės pradėjau atsargiai treniruotis su slidėmis, bet šaudyti negalėjau – šautuvas atvažiavo tiesiai į varžybas Arberyje“, – pasakojo N. Kočergina.

Startas asmeninėse varžybose biatlonininkei kol kas geriausias per visą 2021-2022 metų sezoną: jis įvertintas 70,95 IBU kvalifikaciniais taškais. Sprinte N.Kočergina suko tris baudos ratus (2+1) bei buvo 49-a, persekiojime nestartavo bei buvo mišrios estafetės ir vienetų mišrios estafetės ekipų narė.

„Nežinojau, ko tikėtis Europos čempionate, atvažiavome likus beveik dienai iki starto. Individualioje rungtyje pavyko pasirodyti gerai, o sprinte mano greitis buvo geras, tačiau šaudymui sudėtingas oras sugadino galutinę vietą. Trenerių sprendimu nedalyvavau persekiojime, nors pati norėjau. Orai čia buvo sudėtingi – pūtė stiprus, nepastovus vėjas, snigo. Sportininkams šaudykloje reikėjo Fortūnos“, – sakė N. Kočergina.

Aukščiausias pozicijas tarp penkių čempionate dalyvavusių vyrų iškovojo J.Mačkinė. 21-erių ignalinietis 10 km sprinte pranoko 70 varžovų ir užėmė 50 vietą (0+2). Tai garantavo teisę startuoti persekiojimo varžybose, kuriose jis finišavo 54-as (1+1+2+1). 20 km asmeninėse lenktynėse J.Mačkinė buvo 73-as (2+0+2+0), o sėkmingiausiai iš Lietuvos atstovų ten pasirodė Maksimas Fominas (0+1+2+0, 64 vieta).

Sausį daugumai B komandos narių persirgus Covid-19, jų pasiruošimas vienam svarbiausių sezono startų buvo komplikuotas.

Jokūbas Mačkinė / FOTO: Christian Manzoni/IBU

„Tai pirmas mano suaugusiųjų Europos čempionatas, nors komandoje atsiradus Covid-19 atvejams nebuvo aišku, ar jame spėsime jame sudalyvauti. Dėl to nukentėjo pasiruošimas, manau, kad nepasirodėme taip, kaip galėjome. Tačiau startus vertinu pozityviai, labiausiai patiko sprinto rungtis – man ji sekasi geriausiai. Nudžiugino šaudymas stovint individualioje rungtyje, nors asmeninėse varžybose 20 km įveikiau pirmą kartą. Gaila tik dėl šaudymo stovint sprinte, galėjau būti dar aukščiau“, – teigė J. Mačkinė.

Šį sezoną sportininkas dalyvauja IBU taurės varžybose, kuriose pagal greitį trasoje dažniausiai rikiuojasi lentelės viduryje. Vis dėlto tolėliau rikiuotėje jį kone visada stumteli netaiklūs šūviai. Europos čempionate, nepaisant sudėtingų oro sąlygų, jaunajam biatlonininkui šaudykloje pavyko susitvarkyti sėkmingai.

„Atsirado kažkiek pasitikėjimo savimi. Suprantu, kokio svarbumo ir kokio lygio yra šios varžybos – klaidos kaina pernelyg didelė. Sau pasakiau, kad šaudyti aš sugebu ir turiu atlikti tą, ką moku geriausiai. Turėdamas laisvo laiko analizuodavau šaudymo klaidas, gilindavausi į mažiausias smulkmenas ir esu dėkingas treneriui, jog padėjo nors truputį pagerinti taiklumą. Be to, dėl šaudymo dirbau su psichologe“, – paaiškino J. Mačkinė.

Svarbiausias jo sezono startas – vasario 23-kovo 2 dienomis JAV vyksiantis pasaulio jaunimo čempionatas.

Be N.Kočerginos ir J. Mačkinės Europos čempionate Lietuvai taip pat atstovavo M. Fominas, Lukas Jakeliūnas, Stepanas Terentjevas, Nikita Čigakas, Marija Kresik bei Sara Urumova.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją