Lietuvis pirmoje dvikovoje įveikė serbą Aleksandrą Simovičių (9:1), o antroje imtyje nugalėjo rumuną Ionutą Gosą (5:1). Tačiau ketvirtfinalyje M. Nemsevičius nusileido norvegui Felixui Baldaufui (6:9), o kovoje dėl bronzos vienu tašku (3:4) pralaimėjo Mustafa Olgunui iš Turkijos.

Šioje svorio kategorijoje Arnoldas Baranovas užėmė 8 vietą, Mindaugas Venckaitis dešimtą, o Vilius Lauriniatis liko 14-as. Svoryje grūmėsi 17 atletų.

Pasaulio ir Europos čempionatų prizininkas Kristupas Šleiva (72 kg; 26 dalyviai) kvalifikacinėje imtyje 4:1 nugalėjo pasaulio vicečempioną Mateuszą Lucjaną Bernateką iš Lenkijos ir savo komandos draugą Eimantą Vilimą (8:0), tačiau ketvirtfinalio kovoje su turku Abdullah Torpaku patyrė traumą ir liko 8-oje vietoje.

„Kristupas yra geresnis, iškart išsiveržė į priekį prieš turką 4 taškais. Varžovui nebuvo kur dėtis, ėmėsi savo namų darbų – pradėjo taikytis į pirštus ir juos laužti. Taip jau jie išmokyti nuo mažų dienų. Teisėjas vieną kartą pastabą turkui davė, o daugiau pražangų „nematė“. Kristupas pradėjo nervuotis ir paleido kovą. Su išsuktais pirštais nelabai paimtyniausi. Dėl skausmų Kristupas net neišėjo kovoti dėl bronzos“, – ketvirtfinalio eigą komentavo treneris Vladimiras Audickas.

Šiame svoryje dar kovojo jaunieji Eimantas Vilimas (13 vieta) ir Vilius Savickas (22 vieta).

Tarptautiniame turnyre Zagrebe dalyvavo 163 imtynininkai iš 24 valstybių.

Kiti lietuvių rezultatai:

Justas Petravičius (63 kg) – 12 vieta

Konstantinas Kešanidi (67 kg) – 14 vieta

Mantas Kazimieras Sinkevičius (77 kg) – 12 vieta

Arminas Lygnugaris (87 kg) – 21 vieta

Romas Fridrikas (130 kg) – 13 vieta

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją