Lietuvių kandidatūras Olimpinio solidarumo stipendijai gauti teikė Lietuvos tautinis olimpinis komitetas (LTOK).

„Olimpinio solidarumo stipendijos sportininkams – viena sričių, finansuojama už olimpinių žaidynių transliacijas gaunamomis lėšomis. Ši galimybė – ypatingai svarbi jauniems ir talentingiems atletams, tai – ne tik finansinė paskata, bet ir motyvacija toliau dirbti ir siekti rezultatų“, – sakė LTOK vadovė, olimpinė čempionė Daina Gudzinevičiūtė.

Olimpinio solidarumo stipendijos suteiktos pasaulio jaunimo čempionui lengvaatlečiui Mykolui Aleknai, Europos jaunimo čempionui plaukikui Aleksui Savickui, pasaulio jaunimo čempionato bronzos medalininkei penkiakovininkei Elzbietai Guodai Adomaitytei, pasaulio jaunimo vicečempionui irkluotojui Povilui Stankūnui ir Europos čempionei boksininkei Gabrielei Stonkutei.

Stipendijos sportininkams kas mėnesį siekia 1500 JAV dolerių. Sportininkams mokamos išmokos šio olimpinio ciklo metu, lyginant su praėjusiu, išaugo triskart.

Olimpinio solidarumo stipendijos skirtos pasaulio jaunimo čempionatų medalininkams arba Europos jaunimo čempionams, pretenduojantiems dalyvauti Paryžiaus olimpinėse žaidynėse ir ten kovoti dėl aukštų vietų.

Praėjusio olimpinio ciklo metu LTOK pateikus paraiškas, olimpines stipendijas gavo lengvaatletis Edis Matusevičius, dviratininkai Miglė Marozaitė ir Vasilijus Lendelis, penkiakovininkė Aurelija Tamašauskaitė, kanojininkas Vadimas Korobovas, plaukikas Andrius Šidlauskas.