Šią informaciją lrytas.lt ketvirtadienį oficialiai patvirtino plaukimo federacijos generalinis sekretorius Emilis Vaitkaitis.

„Taip, Rūta keliauja į stovyklą. Po Lietuvos čempionato kalbėjome ir sprendėme, ką toliau darome. Tai bus pirmasis jos bandymas prisijungti prie rinktinės ir pabandyti šiek tiek rimčiau padirbėti“, – žurnalistui Laurynui Ribakui teigė E. Vaitkaitis.

Į Ispaniją geriausi šalies plaukikai, tarp kurių bus ir Danas Rapšys, išvyksta penktadienį. Stovykla, kurios metu plaukikai lipdys pamatus gegužės mėnesį Japonijoje vykstančiam pasaulio plaukimo čempionatui, tęsis iki vasario 14-osios.

Į plaukimo varžybas Londono olimpinė čempionė grįžo po dvejų metų pertraukos: 2019 metais R. Meilutytė buvo diskvalifikuota dvejiems metams dėl antidopingo taisyklių pažeidimo – kaunietė neteisingai pildė duomenis apie savo buvimo vietą.

Bausmės laikas šiuo metu jau yra pasibaigęs. Dar prieš paskiriant diskvalifikaciją plaukikė pranešė baigianti sportininkės karjerą ir nuo to laiko vengė viešumos.

R. Meilutytė būdama vos 15 metų 2012-aisiais Londono olimpinėse žaidynėse laimėjo olimpinį auksą 100 m krūtine nuotolyje. Ji tapo jauniausia šios distancijos olimpine čempione ir pirmąja nepriklausomos Lietuvos plaukike, iškovojusia olimpinį medalį. Nuo tada prasidėjo R. Meilutytės dominavimas tarptautinėse arenose.

Pasaulio čempione Rūta tapo šešiolikos – 2013 metų pasaulio plaukimo čempionate, kur moterų 100 m plaukimo krūtine pusfinalyje distanciją įveikė per 1 min. 4,35 sek. ir pasiekė pasaulio rekordą.

Būdama septyniolikos, Rūta tapo pirmąja ir vienintele plaukike istorijoje, bent kartą laimėjusia tuo metu visus įmanomus svarbiausius tarptautinius jaunimo ir suaugusiųjų plaukimo čempionatus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (15)