Nors mūsų rinktinė neiškovojo nė vienos pergalės ir grupėje užėmė ketvirtą vietą, o galutinėje rikiuotėje finišavo 21, tačiau rankinis susilaukė itin didelio dėmesio visoje šalyje.

Lietuvos rankininkai, rungtyniaudami Košicės mieste Slovakijoje, jautėsi kaip namuose – ten juos palaikė keli šimtai sirgalių, kurie nustelbė ne tik Norvegijos ir Rusijos gerbėjus, bet nenusileido ir šeimininkams slovakams.

Dar daugiau dėmesio Lietuvos rinktinės pasirodymas sulaukė Lietuvoje. Prie televizoriaus ekranų Lietuvos rinktinės pasirodymus stebėjo rekordinis aistruolių skaičius.

Žiūrimiausias buvo antrasis grupių etapo susitikimas, kuriame lietuviai kovėsi su turnyro šeimininkais slovakais. Šias rungtynes bent trumpam įsijungę buvo 159,5 tūkstančio sirgalių.

Daug susidomėjimo susilaukė ir pačios pirmosios Lietuvos rinktinės rungtynes čempionate, kurias įsijungę buvo 143,5 tūkstančio žiūrovų.

Mažiausiai žiūrima buvo pati vėlyviausia transliacija – pirmadienį 21.30 val. prasidėjęs susitikimas su Norvegija sutraukė 109,8 tūkstančio rankinio gerbėjų.

Tokiais skaičiais ir augančiu susidomėjimu rankinio sporto šaka džiaugėsi federacijos prezidentas Donatas Pasvenskas.

„Tai ką kūrė mūsų sirgaliai Košicėje buvo naujas puslapis mūsų istorijoje. Rinktinė tikrai galėjo jaustis, it žaisdama namuose. Džiugu, kad į čempionatą vyko ne tik užkietėję rankinio fanai, bet ir tie, kurie šią sporto šaką atrado naujai.

Akivaizdu, kad ir prie televizijos ekranų sugužėjo didelė dalis mūsų sporto bendruomenės ir norisi, kad tai būtų taškas, nuo kurio galėtume atsispirti, auginant rankinio populiarumą Lietuvoje“, – kalbėjo D. Pasvenskas.

Nors Lietuvos rinktinė pasirodymą Europos čempionate jau baigė, bet kovą dėl titulo dar tęsia 12 stipriausių Senojo žemyno komandų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)