Nors mūsų komanda Europos čempionate neiškovojo nė taško, tačiau su visais varžovais kovėsi garbingai ir galutinėje rikiuotėje užėmė 21 vietą. Mūsų šalies rankininkai aplenkė Šiaurės Makedonijos, Bosnijos ir Hercegovinos bei Ukrainos rinktines.

Ši užimta pozicija reiškia, kad pasaulio čempionato atranką lietuviai pradės nuo antrojo jos etapo, o iki planetos pirmenybių viso teks žengti 2 žingsnius.

Prieš antrojo etapo atranką Lietuvos rinktinė bus tarp skirstytų komandų, tad jai teks viena iš pirmąjį atrankos etapą įveikusių komandų. Jau dabar aiškūs ir galimi Lietuvos varžovais. Jais gali tapti Šveicarija, Graikija, Suomija, Rumunija, Farerų Salos, Belgija, Estija, Izraelis arba Italija.

Jeigu Lietuvos rinktinei pavyktų įveikti šį etapą, tuomet lauktų akistata jau su viena iš Europos čempionate dalyvavusių komandų, kuri taip pat neiškovos tiesioginio kelialapio.

Europos čempionate iš viso bus atiduoti 3 tiesioginiai kelialapiai į 2023 metų Pasaulio pirmenybes Švedijoje ir Lenkijoje. Ten jau tikrai bus abi šeimininkės bei titulą ginsianti Danija. Tai reiškia, kad teoriškai net ir 6 vieta Europos pirmenybėse gali nutiesti tiesioginį kelią čempionato link.

Šiuo metu Europos čempionate kovą tęsia 12 stipriausių komandų, kurios yra suskirstytos į dvi grupes po 6 rinktines.

Staigmena galima laikyti tai, kad pirmą kartą šalies istorijoje į šį etapą žengė Olandijos rankininkai. Jie varžysis kartu su Danija, Prancūzija, Islandija, Kroatija ir Juodkalnija.

Kitoje grupėje kausis Vokietija, Ispanija, Rusija, Norvegija, Švedija ir Lenkija. Komandos atsineša įskaitinius taškus iš pirmojo etapo, surinktus prieš ekipas, kurios taip pat tęsia pasirodymą.

Po pirmojo etapo kiek netikėtais savo pasirodymą Europos čempionate baigė šeimininkai vengrai, kuriuos būtent ir aplenkė olandai. Be kito etapo liko ir mums puikiai pažįstama Portugalijos rinktinė, kuri patyrė visus tris pralaimėjimus ir savo grupėje užėmė paskutinę vietą.

Į čempionato pusfinalį žengs po dvi pirmąsias grupėje užėmusias komandas, o pusfinaliai vyks sausio 28 dieną Budapešte. Mažasis ir didysis finalai vyks taip pat Vengrijos sostinėje sausio 30 dieną.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją