Žiemos viduryje pasivaržyti skirtingose distancijose nusprendė per 300 bėgikų, skelbiama pranešime spaudai. Bėgimo startas ir finišas – šalia Kėdainių „Aušros“ progimnazijos stadiono.

10 km bėgime nugalėjo Aivaras Čekanavičius („Top Exchange“). Jis finišavo per 32 min. 18 sek. ir įtikinamai aplenkė artimiausius varžovus. Antras finišo liniją kirto Vaidas Ramanauskas („Origami runners“; 34.04), trečias – Tadas Matusevičius (Vilniaus bėgimo klubas; 34.16).

„Pastaruosius 3 mėnesius turėjau ganėtinai gerą pasiruošimą žiemos sezonui, o šias varžybas numačiau kaip įžangą į jį. Kadangi ruoštasi buvo atsakingai, tai ir realizuoti per treniruotes atliktą darbą norėjosi kuo geriau. Džiaugiuosi, kad pavyko įvykdyti priešvaržybinį planą ir užtikrintai nugalėti“, – kalbėjo A. Čekanavičius.

Kėdainių bėgimo trasą A. Čekanavičius pirmą sykį išbandė prieš dvejus metus. Jis sako, jog trasa yra greita ir čia galima fiksuoti sau rekordiškai greitą bėgimo tempą. Apie triumfą bendroje LBT įskaitoje A. Čekanavičius dar negalvoja, bet kai nemažai etapų jį turėtume išvysti prie starto linijos.

„Gausiu dalyvių skaičiumi pasižyminčiuose bėgimuose visada labai smagu dalyvauti ir vis norisi į juose sugrįžti, tad esant galimybei tikrai dalyvausiu. Ar pretenduosiu į aukštą vietą bendroje įskaitoje?

Tikriausiai dar ne šiemet, mano prioritetas varžybos stadione, o LBT bėgikai yra atkaklūs, tad manau tikrai neleis, sudalyvavus keliuose LBT etapuose, užimti aukštą vietą bendroje sezono įskaitoje“, – sakė A. Čekanavičius.

Moterų gretose greičiausia buvo Gitana Akmanavičiūtė („Origami runners“; 37.50). Nuo jos nedaug atsiliko Monika Elenska („Monika Elenska training“; 38.29). Trečia liko Vilmantė Stašauskaitė („Maratonas“; 39.38).

Tuo metu 5 km distancijoje greičiausias buvo vietinis herojus Tadas Pavolis. Kėdainiškis finišavo per 16 min. 23,8 sek. ir nepaliko varžovams jokių vilčių.

Tai buvo jau ketvirtoji jo pergalė Naujametiniame bėgime Kėdainiuose. Anksčiau jis du kartus buvo nugalėjęs bėgdamas 10 km ir vieną – 5 km.

„Smagu laimėti savame krašte prie savo palaikymo“, – po finišo sakė T. Pavolis. Antrąją vietą užėmė Dovydas Pauras (17.09), trečiąją – Mantas Bartkus (17.18).

Moterų prizininkių pakylą užėmė Daiva Bielevičiūtė (20.31), Indrė Labutė (20.47) ir Ugnė Dirsytė (21.12).

Patys jauniausi varžybų dalyviai savo jėgas išmėgino bėgdami 300 m.
Naujametinis bėgimas Kėdainiuose surengtas 44-ą kartą.

Antrasis LBT etapas vyks iškilmingą Vasario 16-ąją. Tuomet tradiciškai už laisvę bus bėgama Mažeikiuose. Registracija į šį bėgimą jau vyksta. Taip pat jau galima registruotis ir į trečiąjį LBT etapą – XXXIII bėgimą „Obeliskas A. Kulviečiui – Jonava“, kuris vyks Kovo 11-ąją.

Šių metų Lietuvos bėgimo taurės sezoną sudarys 18 etapų, iš kurių 17 – įskaitiniai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją