Norvegai pirmadienį pranoko lietuvius 35:29 ir finišavo antroje F grupės vietoje.

Beveik visą pirmą kėlinį favoritams teko vytis Lietuvos rankininkus, ir tik įsibėgėjus antrajam Christiano Berge auklėtinių spurtas panaikino intrigą.

„Nenustebome, kad teko pasikapoti. Žinojome kai kurių Lietuvos žaidėjų klasę, kurią jie rodė ankstesniuose mačuose. O mums knietėjo pasitaisyti po pralaimėjimo Rusijai. Manau, pavyko tai padaryti. Pirmas kėlinys buvo sunkus, darėme klaidų, praleidome kontratakų. Bet po pertraukos parodėme savo lygį ir kontroliavome įvykius iki pabaigos“, – Delfi sakė 2020 metais Čempionų lygą su „Kiel“ (Vokietija) klubu laimėjęs Sanderis Sagosenas.

Ryškiausia norvegų rankinio žvaigždė pasidarbavo pasiraitojęs rankoves ir prie pergalės prisidėjo 7 įvarčiais.

Vis dėlto reakcijos jo tėvynėje buvo kiek kitokios.

Po pirmojo kėlinio, pasibaigusio lygiu rezultatu 16:16, norvegų TV3 televizijos ekspertas Joachimas Boldsenas pasirodymą vadino „gėdingu“.

„Blogas rankinis, gėdingas rezultatas“, – tiesioginiame eteryje nervinosi buvęs rankininkas.

Tačiau vėliau reikalai pasitaisė – pačiu laiku norvegams. Po 38 minučių įnirtingos kovos jie šovė į priekį.

Būtent tai po rungtynių akcentavo treneris Ch. Berge.

„Pajudėjome į priekį. Prieš rusus puolime kiekvienas norėjo spręsti reikalus vienas pats, turėjome didžiulių problemų. Šįvakar jau buvo geriau, bet manau, kad dar nepakankamai. Turėtume pagerinti kontrpuolimą, greičiau perduoti kamuolį“, – dėstė 48-erių specialistas.

Po netikėto pralaimėjimo Rusijai šeštadienį 22:23 įtampa komandoje liejosi per kraštus.

Kitą dieną Košicėje įvyko net du ekipos pasitarimai, kuriuose akcentuota būtinybė gelbėti rinktinės reputaciją.

Norvegai susiėmė, nors iki galo savo tėvynainių ir neįtikino. Nacionalinis Norvegijos transliuotojas NRK pasirodymą rungtynėse su Lietuva apibūdino taip – nuo beveik katastrofiško iki labai gero.

„Pabaigoje žaidėme tikrai gražiai, antras kėlinys buvo geriausias iš visko, ką matėme šiame čempionate. Bet apskritai komanda nėra sveika“, – pažymėjo NRK ekspertas Havardas Tvedtenas.

Į antrą etapą norvegai neišsineša nė vieno įskaitinio taško. Vis dėlto galimybių pasitaisyti jie dar turės – ar tai nuima bent dalį spaudimo nuo pečių?

„Kad mano pečiai prie jo pripratę – kitaip niekada ir nebuvo, – šyptelėjo S. Sagosenas. – Skirtumas tas, kad šiandien mes pagaliau mėgavomės rankiniu. Nuo to reikia atsispirti ir toliau kiekvienose rungtynėse gerinti žaidimą.“

Norvegai kartu su rusais dabar kelsis į Bratislavą, kur naujai suformuotoje II grupėje toliau varžysis su Ispanija, Švedija, Lenkija ir Vokietija.

Lietuvos ekipa F grupėje liko paskutinė ketvirta ir pasirodymą baigė kartu su šeimininkais slovakais.

Prieš tai Mindaugo Andriuškos auklėtiniai Košicėje 27:29 nusileido Rusijai ir 26:31 – Slovakijai.

Galutinė į antrą etapą neiškopusių komandų rikiuotė paaiškės antradienį, pasibaigus kovoms kitose grupėse.

Primename, kad lietuviai Europos čempionate dalyvavo po 24-erių metų pertraukos ir tik antrą sykį istorijoje. 1998-aisiais Italijoje buvo užimta 9-a vieta tarp 12 komandų. Tąkart Valdemaro Novickio treniruota komanda šventė dvi pergales, kartą sužaidė lygiosiomis ir patyrė tris nesėkmes.

Standings provided by SofaScore LiveScore



Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)