Susitikimo pradžioje įtampos ilgai negalėję atsikratyti lietuviai iškart atsiliko 1:7. Nors su laiku jiems pavyko kiek sumžinti savo klaidų skaičių, iniciatyva ir toliau priklausė rusams – 6:13, vėliau – 12:19.

Vis dėlto antroje antrojo kėlinio pusėje mūsiškiai pakilo į lemiamą šturmą ir paskutinę principinio susirėmimo minutę atsiliko jau tik vienu metimu – 27:28. Tiesa, kamuolį turėjo varžovai, kurie prieš pat finalinį teisėjo švilpuką jį dar pasiuntė į vartus – 27:29.

Lietuviams brangiai kainavo ne tik 14 klaidų, iš kurių net 11 buvo padaryta per pirmą kėlinį, bet ir pora nerealizuotų 7 metrų baudinių.

5 įvarčius pelnė Aidenas Malašinskas, po 4 – Benas Petreikis, Valdas Drabavičius ir Mindaugas Dumčius, po 3 – Gerdas Babarskas ir Skirmantas Plėta, po 2 – Deividas Jovaišas, 1 – Povilas Babarskas ir vartininkas Giedrius Morkūnas.

Nugalėtojų gretose daugiau nei pusę kraičio sukaupė du žaidėjai – Sergejus Kosorotovas ir Daniilas Šiškariovas, įmetę atitinkamai 9 ir 7 įvarčius. 4-is pridėjo Dmitrijus Žitnikovas.


Lietuvos rankininkams burtai lėmė F grupę, kurios kovas priima Košicės miestas, o čia, be rusų, dar teks konkuruoti su slovakais (šeštadienį) ir norvegais (pirmadienį).

Pastarąjį kartą su elitinėmis Senojo žemyno komandomis lietuviai grūmėsi dar 1998 metais Italijoje. Tuomet per 5 mačus buvo iškovoti 3 taškai (lygiosios su prancūzais ir pergalė prieš italus) bei tarp 12 komandų užimta 9 vietą.

Rungtynių eiga:

Dvikovą lietuviai pradėjo apmaudžiomis klaidomis puolant, bet rusai niekur nepabėgo – 0:1.

Nors mūsiškių įvarčių sąskaitą atidarė Aidenas Malašinskas, varžovai įsibėgėjo ir privertė M. Andriušką prašyti minutės pertraukėlės – 1:5.

Deficitui išaugus iki 1:7 du įvarčius iš eilės pelnė Benas Petreikis, 7 metrų baudinį realizavo A. Malašinskas, pasižymėjo Mindaugas Dumčius ir situacija gerėjo – 5:8.

Įpusėjus kėliniui dviem minutėms buvo pašalinti Lukas Simėnas ir Valdas Drabavičius, o tai vėl leido Rusijos rinktinei atitrūkti – 5:10.

Ir toliau itin dažnai klydę Lietuvos rankininkai atsiliko jau 6:13.

Kėlinio pabaigoje tikslūs buvo Skirmantas Plėta ir M. Dumčius – 9:14.


Antroji pusė prasidėjo rezultatyviau, bet skirtumas tarp komandų išliko toks pats – 12:17.

Lietuviams nesisekė sustabdyti varžovų lyderio Sergejus Kosorotovas, kuris krovė pranašumą rusams – 12:19.

A. Malašinskas ir kompanija nesutiko kapituliuoti anksčiau laiko ir po sėkmingensės atkarpos priartėjo iki 17:21.

Lietuviai turėjo progą sukurti dar didesnę intrigą, bet ne tik nerealizavo 7 metrų baudinio, bet ir patys neapsigynė – 20:25.

Oponentams porai minučių likus mažumoje skirtumas ėmė tirpti, o prie to prisidėjo ir Giedriaus Morkūno metimas per visą aikštę – 23:25.

Paskutinę susitikimo minutę komandas teskyrė vienas metimas (27:28), tačiau rusai, kuriem užteko tiesiog išlaikyti kamuolį, per likusias kelias sekundes dar spėjo suregzti rezultatyvią ataką – 27:29.

Į kitą varžybų etapą pateks dvi pirmąsias vietas grupėje užėmusios komandos. Antrajame etape bus sudarytos 2 grupės po 6 rinktines ir į pusfinalį pateks tik po 2 pirmąsias grupės komandas.

Iš viso šių metų Europos čempionate, kurio lemiami mačai bus žaidžiami Vengrijos sostinėje Budapešte, pasirodys 24 rinktinės.

Mūsų šalies rankininkai šio vakaro rungtynių metų, vertindami Sausio 13-osios svarbą ir reikšmę šalies istorijai, savo aprangose prie krūtinės segėjo neužmirštuoles. Taip buvo pagerbtos lemtingos 1991-ųjų nakties aukos, paaukojusios gyvybes dėl Lietuvos laisvės.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (34)