Kaip teigia oficiali IBU interneto svetainė, dar prieš 2021-2022 metų sezoną visos biatlono federacijos pasirašė deklaraciją, į kurios sąlygas įtrauktas draudimas naudoti fluoro C8 turinčią slidžių vaškavimo medžiagą. Teigiama, kad ji yra kenksminga žmonių sveikatai ir daro žalą aplinkai.

Būtent C8 fluoro turinčios vaškavimo medžiagos buvo rasta Lietuvos ir Moldovos atstovų inventoriuje. Lietuvos bialtono federacijos atstovas spaudai Robertas Trakys negalėjo pasakyti, kur ir kada konkrečiai įvyko patikrinimas, tačiau patikino, kad tai yra tiesiog žmogiška klaida.

„To vaško uždraudimas su fluoru yra visiška naujovė. Vaško sudėtinę medžiagą fluorą uždraudė tik prieš šį sezoną. Visos federacijos pasirašė deklaraciją, kad atsisako šios sudėtinės medžiagos. Yra dviejų tipų fluoras – C8 ir C6. Pastarasis vis dar leidžiamas. Gamintojas tas pats ir indeliai kone identiški.

Federacijos negali nei naudoti C8 varžybose, nei jo laikyti. Buvo patikrinimas ir rado vieną indelį su uždraustu C8. Įvyko tiesiog žmogiška klaida. Naudojamas tas vaškas nebuvo, tačiau kelių tūkstančių eurų baudą gavome“, – „Delfi“ salė Lietuvos biatlono federacijos atstovas spaudai R. Trakys.

Pažymėtina, kad Moldovos biatlono federacija nubausta už lygiai tokį patį pažeidimą.

Lietuvos biatlono rinktinė šią savaitę baigia atrankos kovas dėl vietos 2022 metų Pekino olimpinėse žaidynėse. Mūsų šalies biatlonininkų pozicijos gana tvirtos, beveik neabejojama, kad olimpiadoje išvysime keturių vyrų ir, veikiausiai, dviejų moterų startus.

„Atranka baigiasi šią savaitę. Galimybės, kad iškrisime iš TOP 20 yra visiškai teorinės, tad galima sakyti, kad kelialapius į 2022 metų Pekino žiemos olimpiadą turi keturi biatlonininkai Vytautas Strolia, Linas Banys, Tomas Kaukėnas ir Karolis Dombrovskis. Jie dalyvaus ir asmeninėse varžybose, ir estafetėje.

Mūsų šalies moterys Nacijų taurėje nepatenka į TOP 20. Tai bus 10 arba 12 individualių kvietimų toms šalims, kurios nepateks į 20-tuką. Gali būti, kad Kinija pateks į tą 20-uką, tuomet išdalinta bus 12 individualių kelialapių. Šiuo metu Natalija Kočergina yra devinta eilėje, o Gabrielė Leščinskaitė – 11-ta“, – sakė R. Trakys.

Jeigu į Pekino žiemos olimpines žaidynes pateks ir abi mūsų biatlonininkės, tuomet Lietuva galės startuoti ir mišrioje estafetėje.

Pekino žiemos olimpinės žaidynės startuos vasario 4-ą dieną ir baigsis vasario 20-ą dieną.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)