Likus kelioms dienoms iki išvykimo teigiamą koronaviruso testą gavo vienas iš rinktinės kraštų Mykolas Lapiniauskas.

Nors tai sujaukė pasirengimo pabaigą, tačiau vyriausiasis rinktinės treneris Mindaugas Andriuška džiaugėsi, kad daugiau susirgimų pavyko išvengti.

„Kiekvienas žaidėjas mums yra labai svarbus ir Mykolo netektis nėra išimtis. Šioje situacijoje galime pasidžiaugti tuo, kad virusas toliau neišplito ir visų kitų žaidėjų bei personalo narių testai buvo neigiami.

Vis tik pasikeitusi EHF politika užsikrėtusių žaidėjų atžvilgiu palieka šansą, kad Mykolas dar prisijungs prie mūsų Košicėje“, – situaciją komentavo M. Andriuška.

Galiausiai pirmadienį į Košicę išvyko 19 žaidėjų, tačiau kiekvienoms rungtynėms registruoti bus galima tik 16 rankininkų. Tad prieš kiekvieną susitikimą treneriui dar teks pasukti galvą, ką palikti be sportinės aprangos.

„Visų pirma, noriu padėkoti visiems žaidėjams, kurie buvo stovykloje, už darbą. Manau, kad šis pasirengimas gali padėti pamatus tolimesniam tobulėjimui. Tie žaidėjai, kurie į rinktinės galutinę sudėtį neprasimušė dabar – galbūt duris pravers jau kitos atrankos varžybose.

Ypač noriu padėkoti žaidėjams, kurie buvo su mumis atrankos metu, kurie prisidėjo prie to, kad rinktinė po tokios ilgos pertraukos žengtų į Europos čempionatą“, – reziumavo treneris.

Pirmąsias rungtynes Europos čempionate Lietuvos vyrų rankinio rinktinė sausio 13 dieną 19 val. žais pirmąsias grupės etapo rungtynes su Rusija.

Vėliau lauks akistata su šeimininkais slovakais bei mačas su grupės favorite Norvegija. Į kitą etapą pateks dvi pirmąsias vietas grupėje užėmusios komandos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)