Pagal anksčiau galėjusią tvarką teigiamą testo rezultatą gavęs žaidėjas izoliuotis turėjo 14 dienų, tad tai laidojo praktiškai bet kokias galimybes užsikrėtusiam žaidėjui prisijungti prie komandos.

Pagal naują tvarką užsikrėtęs žaidėjas po penkių dienų gali atlikti PGR testą. Jeigu jo rezultatas neigiamas, po paros sergantysis testuojasi dar sykį ir gavęs antrą neigiamą rezultatą jis jau galėtų rungtyniauti.

Pranešime pabrėžiama, kad sergantysis taip pat turi nebejausti jokių su liga susijusių simptomų.

Viso čempionato metu žaidėjams kiekvieną dieną bus atliekami testai, o užfiksavus teigiamą atvejį izoliuojamas nuo komandos tik užsikrėtęs asmuo. Visi kiti gali tęsti dalyvavimą varžybose.

EHF, esant ypatingoms aplinkybėms, leistų į čempionatui registruotų rankininkų sąrašą įtraukti ir naujus žaidėjus, kurių jame nebuvo prieš tai.

Nors šie sprendimai lengvina čempionatui besirengiančių komandų situaciją, tačiau komandos, linkusios ir toliau mažinti rizikas bei atšaukia kontrolines rungtynes.

Būsima Lietuvos rinktinės varžovė bei viena iš čempionato šeimininkių Slovakija atšaukė kontrolines rungtynes su Austrija.

Draugiškas rungtynes su Danija atšaukė ir mūsų grupėje žaisianti Norvegijos rinktinė.

Tuo tarpu Rusija penktadienį savąsias rungtynes su Bosnija ir Hercegovina planuoja žaisti kaip ir numatyta.

Primename, kad kontrolinių rungtynių atsisakė ir Lietuvos rankininkai, kurie turėjo du sykius kautis su Islandijos komanda. Šiuo metu Lietuvos rinktinė toliau Vilniuje ruošiasi Europos čempionato kovoms, o į Košicę nusprendė vykti autobusu ateinantį pirmadienį.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją