Jau nuo pat rungtynių pradžios lietuviai kontroliavo įvykius aikštėje ir įpusėjus pirmajam kėliniui turėjo 5 įvarčių pranašumą (9:4), kurį iki pertraukos pavyko padidinti iki dviženklio – 22:12. Situacija nesikeitė ir antrajame kėlinyje, o prabėgus 22 minutėms lietuvių pranašumas jau siekė 20 įvarčių – 40:20. Per likusias minutes prie persvaros Lietuvos rinktinė pridėjo dar vieną įvartį – 45:24.

Pirmąją varžybų dieną lietuviai po baudinių serijos 34:35 pralaimėjo pagrindinei Latvijos komandai.

Lietuvos rinktinė iškart po rungtynių grįžta namo, o į stovyklą Vilniuje vėl susirinks sausio 2 dieną. Tuomet prie komandos prisijungs likusi jos dalis.

Stovykla Vilniuje tęsis iki sausio 6 dienos, o tuomet komanda skris į Islandiją, kur sužais dar 2 draugiškas rungtynes su šios šalies rankininkais. Tiesiai iš Islandijos Lietuvos rinktinė jau vyks į Košicę, kur sausio 13 dieną laukia pirmosios čempionato rungtynes su Rusija.

Lietuva: Andrius Montvilas ir Lukas Simėnas po 8, Mindaugas Urbonas 6, Valdas Drabavičius ir Karolis Antanavičius po 5, Žanas Gabrielius Virbauskas, Gytis Šmantauskas po 3, Matas Pranskevičius, Mykolas Lapiniauskas ir Deividas Jovaišas po 2, Skirmantas Plėta 1.

Latvija: Aleksejus Haisa 7, Kristeras Plume 4, Linardas Usanas, Ingusas Jonuška ir Raulis Serafimovičas po 3, Guntaras Lipskis ir Ričardas Juzupas po 2.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją