Suomiai neužmiršo iš kokios valstybės atvyksta „Dinamo“ ir prieš rungtynes surengė nedidelį mitingą prieš Baltarusijoje vyraujančią diktatūrą, o žiniasklaida skelbė kritiškus tekstus apie „Jokerit“ varžovus ir jų šalį.

Tačiau visa tai nublanko prieš arenos didžėjaus klaidą.

Po pusės minutės trukmės pauzės nuskambėjo ne Baltarusijos, o Palau valstybės himnas.

Suklydę suomiai labai greitai atsiprašė, tačiau Baltarusijoje šis incidentas sulaukė nemenko atgarsio.

„Dinamo“ strategas buvo arti to, jog skambant svetimos valstybės himnui jis būtų išvedęs savo žaidėjus iš ledo ritulio aikštės, tačiau jis susilaikė.

Strategas piktinosi tuo po rungtynių spaudos konferencijoje, kurias svečiai iš Minsko pralaimėjo 1:2.

Baltarusijos ledo ritulio federacija įžvelgė sąmokslą pareiškusi, jog tai, kas nutiko, nėra atsitiktinumas, o baltarusiai liko labai įžeisti.

Aliaksandro Lukašenkos režimo šalininkas, „Dinamo“ klubo vadovas Sergejus Suško incidentą Suomijoje vadino „nepagarba“ visai šaliai.

„Tai, kas nutiko prieš rungtynes Helsinkyje, nepagarba komandos žaidėjams, „Dinamo“ organizacijai ir visai šaliai“, – teigė klubo vadovas.

Progos pasisakyti nepraleido dėl politinės diskriminacijos penkeriems metams suspenduotas Baltarusijos ledo ritulio federacijos prezidentas Dmitrijus Baskovas, artimai susijęs tiek su pačiu A. Lukašenka, tiek su dviem jo sūnumis.

„Visos šios nepaliaujamos Suomijos ledo ritulio atstovų provokacijos yra nepriimtinos sporte.

Tai gėda suomiams varžybų organizatoriams. Ir paskubomis Suomijos klubo atsiprašymas vargu ar ką įtikins, jog visi šie įvykiai yra paprastas atsitiktinumas“, – kalbėjo D. Baskovas, kuris pernai buvo apkaltintas dalyvavus Romano Bondarenkos nužudyme.

Atsakomybę dėl incidento prisiėmė arenos didžėjus, gana logiškai paaiškinęs savo klaidą.

Jis paskutinę akimirką prisiminė, jog atvyko klubas ne iš Rusijos ir karštligiškai ėmė ieškoti Baltarusijos himno.

Vietoj Baltarusijos tarptautinio angliško trumpinio BLR jis įvedė BEL ir rado himną šalies, kuri rašoma „Belau“.

Ko gero, KHL ledo ritulio čempionatas tapo prestižiškiausiu sporto turnyru, kuriame skambėjo Ramiojo vandenyno salų valstybės, kurioje gyvena mažiau nei 20 tūkst. gyventojų, himnas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (32)