Tokijo olimpinėse žaidynėse 6-ą vietą iškovojęs irkluotojas Mindaugas Griškonis nurungė šioje kategorijoje taip pat nominuotus plaukiką Daną Rapšį bei disko metiką Andrių Gudžių.

„Apdovanojimą norėčiau skirti visiems kolegoms sportininkams – kad mūsų balsas būtų išgirstas. Viename interviu esu minėjęs, kad valdininkai sportą vertina kadencijomis, bet mums, sportininkams, tai – visas gyvenimas“, – kalbėjo 35-erių M. Griškonis.

„2016 metais su Sauliumi Ritteriu easame tapę „Metų komanda“, tačiau tokį asmeninį apdovanojimą gavau pirmą kartą. Esu labai nustebęs, lyg būčiau iškovojęs dar vieną aukšto rango varžybų medalį. Labai patenkintas šiuo įvertinimu ir džiaugiuosi juo“, – po apdovanojimų kalbėjo Rio de Žaneiro olimpinių žaidynių vicečempionas.

Irkluotojas atskleidė, jog prieš sezoną negalėjo tikėtis tokių metų ir 6-osios vietos olimpinėse žaidynėse vienviečių valčių įskaitoje, nes pirmoje sezono pusėje ruošėsi kartu su S. Ritteriu.

„Norėjome pakartoti 2016 metų rezultatą, tačiau dėl vienų ar kitų priežasčių to padaryti nepavyko. Likus mėnesiui iki olimpinių žaidynių persėdau į vienvietę valtį ir užėmiau 6-ą vietą Tokijuje.

Kaip ir kiekvienas sportininkas, tikėjausi geresnio rezultato. Nesu patenkintas juo. Tikiuosi, jog man Paryžiuje pavyks jį pagerinti“, – vylėsi irkluotojas.

Jis neslėpė nusivylimo, jog vis rečiau girdimas sportininkų balsas, nes, anot jo, visi sprendimai, visos naujovės šalies sporte priimamos be trenerių ir atletų žinios.

„Noriu pasakyti, jog jokie sporto valdininkai, jokios federacijos nebus reikalingos, jei neliks sportininkų ir trenerių. Kaip irklavimo federacijos vadovas noriu pasakyti, jog svarbiausias balsas yra trenerio ir sportininko“, – kalbėjo M. Griškonis.

Jam apdovanojimą įteikė dukra Atėnė, žengusi raudonu kilimu ir atnešusi „Metų sportininko“ statulėlę.

„Išgirdęs, jog apdovanojimą atneš dukra, susijaudinau, kalbant ėmė virpėti balsas. Man buvo tikrai netikėta. Žinojau, jog dukra bus šventėje ir maniau, jog ji įteiks apdovanojimą už viso gyvenimo nuopelnus sportui profesoriui Juozui Skernevičiui“, – teigė M. Griškonis.

Mindaugas Griškonis

Irkluotojas teigė turėjęs viltį, jog bus įvertintas „Metų sportininko“ apdovanojimu.

„Tiek Dano Rapšio, tiek Andriaus Gudžiaus rezultatai Tokijuje buvo panašūs, o olimpinės žaidynės – aukščiausio rango varžybos.

Ne kartą buvau likęs už A. Gudžiaus ar D. Rapšio nugarų Lietuvos sportininkų apdovanojimuose, bet šįkart laimėjau aš.

Šis apdovanojimas man – labai didelis įvertinimas už visas pastangas karjeroje. Dabar mano tikslas – žaidynės Paryžiuje, noriu joms gerai pasiruošti ir jose sėkmingai sudalyvauti“, – santūriai džiaugėsi M. Griškonis.

„Taip, girdėjau, kad kažkas liko nepatenkintas, jog jo nebuvo tarp kandidatų sąrašo, bet ne man spręsti, ar jis turėjo ar neturėjo būti pretendentu į „Metų sportininko“ apdovanojimą. Jis iškovojo medalį neolimpinėje svorio kategorijoje. Matyt, dėl to jo čia ir nebuvo“, – svarstė M. Griškonis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)