„Išsunkiau kiekvieną Dievo man dovanoto talento unciją – mano butelis jau tuščias“, – socialiniame tinkle parašė 33-ejų jamaikietė.

Abu Dabyje ji liko be apdovanojimų, nors būtent trumpame baseine pasiekė didžiausių savo karjeros laimėjimų.

2014, 2016 ir 2018 metais A. Atkinson tris kartus iš eilės laimėjo planetos pirmenybes plaukdama 100 m krūtine, paskutinį kartą auksą nuskynė ir perpus trumpesnėje distancijoje.

Jamaikos žvaigždės sąskaitoje – dar šeši kitų spalvų pasaulio čempionatų medaliai. 2014-aisiais charizmatiškoji plaukikė tapo pirmąja juodaode pasaulio čempione, laimėjusia titulą individualioje rungtyje.

Olimpiniame (50 m) baseine sekėsi prasčiau, tačiau 2015-aisiais A. Atkinson du planetos pirmenybių apdovanojimus – sidabrą ir bronzą – pelnė ir jame.

Jamaikietė tebėra 50 m plaukimo krūtine pasaulio rekordininkė trumpame baseine (28,56 sek.), o dvigubai ilgesnio nuotolio rekordu (1 min. 2,36 sek.) dalinasi su lietuve Rūta Meilutyte, su kuria praėjusiame dešimtmetyje nuolat konkuruodavo dėl svarbiausių varžybų trofėjų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)