Drauge su L. Asadauskaite-Zadneprovskiene tarp geriausių moterų sportininkių varžėsi ieties metikė Liveta Jasiūnaitė ir penkiakovininkė Gintarė Venčkauskaitė.

Be šiemetinio įvertinimo L. Asadauskaitė-Zadneprovskienė geriausia metų sportininke buvo išrinkta 2011, 2015 bei 2019 metais.

Pagal šių apdovanojimų skaičių Londono olimpinė čempionė ir Tokijo žaidynių vicečempionė pavijo Sidnėjaus ir Atėnų žaidynių aukso medalių laimėtoją, disko metiką Virgilijų Alekną (2000, 2004, 2005, 2006 m.).

„Labai džiaugiuosi apdovanojimu, pavijau legendinį V. Alekną. Bet tik šiais apdovanojimais, o ne titulais. Yra kur padirbėti. Man šis įvertinimas reiškia labai daug, tai šventė, kuri labai laukiama.

Labai džiaugiuosi, jog turime tokią šventę ir galime apdovanoti geriausius metų sportininkus“, – po apdovanojimų kalbėjo Tokijo žaidynių vicečempionė.

Penkiakovininkė buvo paklausta apie ateities planus ir galimybę startuoti Paryžiaus olimpinėse žaidynėse 2024-aisiais.

„Turiu minčių apie Paryžių, liko kiek mažiau nei treji metai. Tai nei daug, nei mažai, laikas parodys. Kol kas artimiausiu metu ketinu pailsėti“, – sakė L. Asadauskaitė-Zadneprovskienė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)