Titulą nuskynė norvegės, permainingame finale 29:22 (12:16) sustabdžiusios Tokijo olimpines čempiones iš Prancūzijos.

Mače dėl bronzos Danijos rankininkės 35:28 (16:13) paliko tuščiomis turnyro šeimininkes.

Tačiau H. Moustafa, regis, buvo pernelyg sunku įsiminti, kokia tvarka išsidėstė planetoje tradiciškai dominuojančios europiečių rinktinės.

Po finalo trims stipriausioms ekipoms išsirikiavus greta nugalėtojų pakylos, IHF prezidentas laužyta anglų kalba čempionėmis paskelbė norveges, o vicečempionėmis – pastarųjų kaimynes danes.

Tribūnose pasigirdus švilpimui ir nepritarimo ūžesiui, H. Moustafa sutrikęs apsidairė, bet nepasitaisė ir su bronzos medaliais sveikino prancūzes.

Pastarosios nebuvo linkusios nuleisti juokais tokio aukščiausias pareigas IHF einančio pareigūno akibrokšto.

„Mano nuomone, tai – absoliuti nepagarba. Nejau IHF prezidentui normalu pasibaigus finalui nežinoti, kas jame ką tik žaidė? Man taip neatrodo“, – įsižeidė vicečempionių žaidėja Beatrice Edwige.

Laimei, kiti IHF atstovai per ceremoniją prezidento liapsuso nekartojo ir medalius išdalino teisingai.

Norvegija titulą iškovojo ketvirtą kartą ir aplenkė iki šiol tituluočiausia buvusią Rusijos rinktinę.


Pastaroji taip pat keturis sykius tapo planetos čempione, bet norvegės yra surinkusios gerokai daugiau kitų spalvų medalių – keturis sidabro ir tris bronzos.

Dusyk ant aukščiausio pjedestalo laiptelio praeityje kopusios prancūzės sidabru tenkinosi taip pat ketvirtą sykį.

Tuo metu danės apdovanojimą namo iš planetos pirmenybių parsiveš po aštuonerių metų pertraukos.

Naudingiausia čempionato žaidėja buvo išrinkta viena čempionių lyderių Kari Brattset Dale, o rezultatyviausia tapo dviženklį įvarčių vidurkį rinkusi švedė Nathalie Hagman (71 įvartis per 7-erias rungtynes).


Pastarosios komandos draugė Jessica Ryde ketvirtfinalyje su Prancūzija sukūrė vieną įsimintiniausių beveik tris savaites vykusio turnyro epizodų.

Švedėms rungtynių pabaigoje pasitelkus papildomą aikštės žaidėją, kamuolį perėmė prancūzių vartininkė Cleopatre Darleux ir metė jį per visą aikštę į tuščius varžovių vartus.


Tuo pat metu švedės dar spėjo pasikeisti, ir J. Ryde atliko neįtikėtiną sprintą prie savųjų vartų ir paskutinę akimirką pasiaukojančiu šuoliu sugebėjo „išgriebti“ kamuolį.

Tiesa, švedžių tai neišgelbėjo nuo pralaimėjimo 26:31.

Savo ruožtu, titulą gynusios Nyderlandų rankininkės suklupo dar anksčiau ir į ketvirtfinalius nepateko – galutinėje rikiuotėje teko tenkintis devinta vieta.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)