D. Nemeravičius ant „Concept 2“ treniruoklio pagerino savo asmeninį rekordą: 2000 metrų distanciją įveikė per 05:44,7.

Sidabrą iškovojo Aurimas Adomavičius (05:51,3), bronza pasipuošė Armandas Kelmelis (05:58,6).

„Keista, kad tokiu metų laiku pavyko pagerinti savo asmeninį rekordą, bet tai puikiai nuteikia artėjančiam sezonui, – teigė D. Nemeravičius. – Žinoma, reikia suprasti, kad „konceptas“ nėra valtis – galiu būti čempionas Lietuvoje, galiu būti čempionas pasaulyje, galiu būti pasaulio rekordininkas, bet tai nereiškia, kad būsiu toks pats greitas ant vandens. Iš kitos pusės, rezultatas nuteikia optimistiškai, nes tai reiškia, kad fiziškai stipriai tobulėjame, žengėme didelį žingsnį į priekį. Tai motyvuoja ir padeda išlaikyti tą ugnelę, kurios sporte visada reikia“.

Tarp moterų greičiausia buvo Dovilė Rimkutė (07:01,5), sidabrą iškovojo Estijos irkluotoja Doris Meinbek (07:07,4), bronza atiteko Martynai Kazlauskaitei (07:11,5).

„Labai gerai jaučiuosi, nes po dviejų metų pavyko pasigerinti savo asmeninį rekordą – džiaugiuosi pagaliau išlipusi iš „duobės“, – sakė D. Rimkutė. – 2019-asiais buvo labai sėkmingas sezonas, o vėliau, atrodo, stabtelėjau, todėl dabar labai džiaugiuosi rezultatu, kuris motyvuoja ir įkvepia“.

D. Rimkutės rezultatas buvo geriausias ir tarp merginų iki 23-ejų metų.

Tarp vaikinų iki 23-ų metų greičiausias buvo Estijos jaunasis irkluotojas Leo Muiste (05:59,8), antrą rezultatą pademonstravo Aidas Greivys (06:04,6), trečias buvo Saulius Aušbikavičius (06:12,0).

Intrigos netrūko jaunių vaikinų varžybose – Povilas Juškevičius buvo greičiausias (06:16,6), tačiau sidabrą iškovojęs Domantas Riauba galingai finišavo ir vos atsiliko nuo čempiono vos akimirka (06:16,9). Bronza atiteko estui Reiner Orui (06:17,5).

Tarp jaunių merginų auksu pasipuošė estė D.Meinbek (07:07,4), sidabro medalis pasipuošė Saulė Kryževičiūtė (07:14,2), bronza – Ūla Jonušaitė (07:15,7).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)