Trečiąjį savo auksą Klaipėdoje 24-erių plaukikė laimėjo 50 m plaukimo laisvuoju stiliumi rungtyje.

Po beveik dvejų metų pertraukos į varžybas sugrįžusi R. Meilutytė finale 50 m distanciją laisvuoju stiliumi įveikė per 24,32 sek. Tai yra naujas Lietuvos rekordas.

Čempionė daugiau nei puse sekundės aplenkė antroje vietoje finišavusią keturiolikmetę Smiltę Plytnykaitę (24,97 sek.).

R. Meilutytė Lietuvos rekordą pagerino antrą kartą per tą pačią dieną. Šeštadienį ryte vykusioje kvalifikacijoje R. Meilutytės užfiksuotas laikas buvo 24,64 sek. Iki tol šalies rekordas buvo dar 2013 m. gruodį Anykščiuose pačios R. Meilutytės užfiksuotas rezultatas – 24.95 sek.

R. Meilutytė ketvirtadienį Klaipėdoje laimėjo auksą 100 m plaukime krūtine bei sidabrą 50 m plaukime peteliške, o penktadienį iškovojo auksą ir 50 m plaukimo krūtine rungtyje, finale finišuodama per 29.33 sek.

Pastarasis R. Meilutytės rezultatas buvo geresnis nei tą pačią dieną Abu Dabyje pasaulio čempionato auksą Izraelio atstovei Anastasijai Gorbenko garantavęs laikas.

***

Primename, kad 2019 metais R. Meilutytė buvo diskvalifikuota dvejiems metams dėl antidopingo taisyklių pažeidimo – kaunietė neteisingai pildė duomenis apie savo buvimo vietą. Bausmės laikas šiuo metu jau yra pasibaigęs.

Dar prieš paskiriant diskvalifikaciją plaukikė pranešė baigianti sportininkės karjerą ir nuo to laiko vengė viešumos.

R. Meilutytė būdama vos 15 metų 2012-aisiais Londono olimpinėse žaidynėse laimėjo olimpinį auksą 100 m krūtine nuotolyje. Ji tapo jauniausia šios distancijos olimpine čempione ir pirmąja nepriklausomos Lietuvos plaukike, iškovojusia olimpinį medalį.

Nuo tada prasidėjo R. Meilutytės dominavimas tarptautinėse arenose. Pasaulio čempione Rūta tapo šešiolikos – 2013 metų pasaulio plaukimo čempionate, kur moterų 100 m plaukimo krūtine pusfinalyje distanciją įveikė per 1 min. 4,35 sek. ir pasiekė pasaulio rekordą.

Būdama septyniolikos, Rūta tapo pirmąja ir vienintele plaukike istorijoje, bent kartą laimėjusia tuo metu visus įmanomus svarbiausius tarptautinius jaunimo ir suaugusiųjų plaukimo čempionatus.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (76)