Lietuvos plaukikas septintajame atrankos plaukime finišavo antras (identišką laiką parodė ir šveicaras Antonio Djakovic) ir nusileido tik amerikiečiui Kieran Smith (1:42.64).

Su geriausiu rezultatu į finalą pateko brazilas Fernando Scheffer (1:42.42). Primename, kad D. Rapšiui priklausantis šalies rekordas šioje rungtyje yra 1 min. 40,85 sek.

Vyrų 200 m plaukimo laisvuoju stiliumi finalas vyks penktadienio vakarinėje programoje (nuo 16:55 val.).

Deividas Margevičius penktadienio rytą dalyvavo vyrų 100 m plaukimo peteliške atrankoje, kurioje užėmė 30 vietą ir į pusfinalį nepateko. Lietuvis startavo paskutiniame kvalifikaciniame plaukime. Distanciją D. Margevičius įveikė per 51,57 sek. ir finišavo devintas.

Vietą pusfinalyje garantavo 50,57 sek. rezultatas, kuris yra geresnis nei D. Rapšiui priklausantis Lietuvos rekordas (50,79 sek.). Kvalifikacijos lyderiu tapo šveicaras Noè Ponti (49.49).

Varžybos truks šešias dienas ir tęsis iki pat antradienio.

Primename, pirmąją varžybų dieną 400 m laisvuoju stiliumi plaukimo finale D. Rapšys iškovojo sidabro medalį. 26-erių panevėžietis rungties distanciją įveikė per 3 min. 36,23 sek. ir nuo nugalėtojo atsiliko 0,33 sek.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją