Taip bus sulaužyta ilgametė vasaros žaidynių sportininkų ir pareigūnų eisenos stadione tradicija.

Daugiau nei 160 valčių su sportininkais ir pareigūnais iš daugiau nei 200 šalių plauks beveik 6 km tarp dviejų tiltų Paryžiaus centre, o olimpiados uždarymo ceremonija vyks Trokadero aikštėje priešais Eifelio bokštą.

„Šiandien yra išskirtinis momentas“, – sakė Tony Estanguet, vadovaujantis 2024 metų Paryžiaus olimpiados organizaciniam komitetui.

Paryžiaus olimpinių žaidynių atidarymo vizualizacija

„Daug emocijų, daug entuziazmo. Atidarymo ceremonija kol kas yra didžiausias to rodiklis“, – teigė jis.

2024 metų olimpiados organizatoriai sako laukiantys 600 tūkst. žmonių minios; jų teigimu, tai bus didžiausia visų laikų olimpinė ceremonija.

Dalis žiūrovų su bilietais stebės ceremoniją Senos pakrantėje, o dalis galės dalyvauti nemokamai.

Paryžiaus olimpinių žaidynių atidarymo vizualizacija

Prancūzijos prezidentas Emmanuelis Macronas pritarė idėjai surengti ceremoniją prie Senos, nepaisant susirūpinimo, kaip geriausia užtikrinti saugumą tokio didžiulio renginio metu.

Pasak šaltinio sostinės merijoje, saugumo pareigūnai prašė apriboti žiūrovų skaičių iki 25 000, o organizatoriai ir merija iš pradžių siekė leisti dalyvauti renginyje dviem milijonams žmonių.

Paryžiaus olimpinių žaidynių atidarymo vizualizacija

Ministras pirmininkas Jeanas Castexas (Žanas Kasteksas) praėjusį mėnesį vadovavo posėdžiui, kurio metu paprašė vidaus reikalų ministro Geraldo Darmanino pateikti keletą pasiūlymų dėl olimpinių objektų saugumo, ypač per atidarymo ceremoniją.

J. Castexas sakė, kad nori sulaukti pasiūlymų „iki metų pabaigos dėl atidarymo ceremonijos ir vėliausiai 2022 metų birželį dėl visų vietų ir renginių“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)