Dalyviai, suskirstyti į amžiaus grupes ir atitinkamas distancijas, varžėsi keliose rungtyse. Pirmoje distancijoje jauniausi plaukė 100 metrų ir bėgo 500 metrų. Čia greičiausiu sportininku tapo ir pirmąją vietą tarp vaikinų iškovojo Augustas Budzinauskas, abi distancijas įveikęs per 3 minutes ir 26 sekundes.

Antroji vieta atiteko vos dviem sekundėmis atsilikusiam Gabrieliui Malūnavičiui, o trečioji – Dominykui Kazlauskui. Pirmoji vieta merginų grupėje atiteko Bernadetai Daugėlaitei, kuri plaukimo ir bėgimo rungtis įveikė per 3 minutes ir 56 sekundes, atroji – Viltei Norvilaitei, o trečiąją vietą iškovojo Adelė Maikštėnaitė.

Antrosios distancijos vaikai ir jaunučiai baseine įveikė 200 metrų ir lengvosios atletikos manieže nubėgo 1 kilometrą. Stipriausiai tarp vaikinų pasirodė Nedas Janavičius, kurio bendras abiejų rungčių rezultatas buvo 5 minutės ir 55 sekundės, antroji vieta atiteko Justinui Babkin, o trečiąją vietą iškovojo Kristupas Kenstavičius. Merginų tarpe stipriausiai pasirodė per 6 minutes ir 20 sekundžių abi rungtis įveikusi Mėta Skirpstė, antrąją vietą iškovojo Kornelija Jankovičiūtė, o trečiąją – Emilija Vasiljevaitė.

Aukštaitijos sporto rūmų baseinas / FOTO: Lietuvos triatlono federacija

Trečiosios ir paskutinės distancijos vyriausi dalyviai varžėsi 400 metrų plaukime bei 3 kilometrų bėgimo rungtyje. Šioje grupėje lyderių pozicijas tarp vyrų išlaikė daugkartinis Lietuvos triatlono varžybų čempionas Lukas Prokopavičius, distancijas įveikęs per 13 minučių ir 37 sekundes.

Antroji vieta atiteko Titui Puronui, o trečioji – Povilui Strazdui. Moterų tarpe absoliutų dominavimą įrodė Lietuvos šiuolaikinės penkiakovės sportininkė, Olimpinių žaidynių dalyvė Ieva Serapinaitė su bendru 16 minučių ir 5 sekundžių rezultatu. Antrąją vietą iškovojo Kamilė Murnevaitė, o trečioji vieta atiteko Unei Narkūnaitei.

Panevėžio žiemos akvatlono dalyviai pirmą kartą turėjo galimybę išbandyti visiškai naują lengvosios atletikos maniežą, kurio atidarymas įvyko prieš antrąją varžybų dalį – bėgimą. Panevėžio miesto meras Rytis Mykolas Račkauskas sveikino visus su ypatinga diena jauniesiems sportininkams.

Ieva Serapinaitė / FOTO: Lietuvos triatlono federacija

Pasveikinti miesto ir renginio dalyvių taip pat atvyko Olimpinių žaidynių čempionas bei rekordininkas Virgilijus Alekna, kuris džiaugėsi vystoma sporto infrastruktūra Lietuvoje. Sportininkas teigė, kad ir pačiam kelis metus teko treniruotis šiame manieže, tad dabar ypatingai džiugu matyti būtent šią sporto erdvę atsinaujinusią iš pagrindų. Sveikinimo žodį tarė ir Lietuvos triatlono federacijos prezidentas Saulius Batavičius bei padėkojo už ilgus metus bendradarbiavimo organizuojant įvairiausius triatlono renginius Lietuvoje. Šį pavasarį Panevėžio mieste bus rengiamas Europos jaunimo triatlono taurės etapas.

Antrosios žiemos akvatlono taurės varžybos įvyks Kaune 2022-ųjų metų sausio 23 dieną. Finalinis etapas bus organizuojamas Vilniuje 2022-ųjų metų vasario 27 dieną. Daugiau informacijos apie renginius galite rasti www.triatlonas.lt

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)