Lietuvis legionieriaus karjerą pradėjo praėjusiame sezone, kai iš Klaipėdos „Dragūno“ persikėlė į „Nava“ ekipą Ispanijos aukščiausioje lygoje.

Tarpsezoniu liko Ispanijos aukščiausioje lygoje, tačiau pakeitė komandą – jis atstovavo „Antequera“ komandoje.

Pirmajame sezone Ispanijos lygoje L. Simėnas per 31 susitikimą pelnė 68 įvarčius, šiame sezone per 13 rungtynių jau buvo surinkęs 25.

„Istres“ komandoje nemažą dalį savo karjeros yra praleidęs Vaidotas Grosas, kuris svariai prisidėjo prie to, jog klubas iš antrosios Prancūzijos lygos pakilo į aukščiausiąją.

Šiuo metu naujoji L. Simėno ekipa po 11 turų turi 6 taškus ir dalijasi 14–15 vietas su „Saran“ rankininkais.

Lietuvis jau spėjo prisijungti prie naujosios ekipos ir po pirmosios treniruotės pasidalino įspūdžiais.

„Kai supratau, kad turiu galimybę čia atvykti – per daug nedvejojau. Manęs netenkino dabartinė situacija Ispanijoje, todėl labai norėjau save išbandyti Prancūzijos aukščiausioje lygoje. Esu pasiruošęs priimti šį iššūkį. Komandos draugai kalba angliškai, kai kurie ispaniškai, todėl jaučiuosi puikiai ir akivaizdu, kad ekipoje yra gera atmosfera. Prieš atvykstant dar sulaukiau rekomendacijų ir iš čia žaidusio Groso“, – kalbėjo L. Simėnas.


„Istres“ ekipos strategas Gilles Derrot džiaugėsi, kad naujasis papildymas leis išplėsi komandos rotaciją.

„Nuo sezono pradžios mums trūko žaidėjų, kadangi turėjome ir nemažai traumų. Tie, kuriems teko didžiausias krūvis jautė nuovargį, bet dabar situacija turi pradėti taisytis. Lukas yra žaidėjas, į kurį buvome atkreipę dėmesį jau praėjusį sezoną. Jis gali atakuoti vartus iš kairiojo pusiau krašto ir sustiprinti gynybą viduryje, būtent tokio žaidėjo mums dabar labai reikėjo“, – kalbėjo treneris.

Aukštaūgis rankininkas yra Lietuvos rinktinės, kuri varžysis 2022 metų Europos čempionate, išplėstiniame sąraše. Jis buvo vienas iš kertinių rinktinės žaidėjų, kovojant atrankos varžybose.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją