Pirmąją dieną buriuotojams dėl štiliaus teko praleisti ant kranto, tačiau antrąją organizatoriams pavyko įgyvendinti visas trejas lenktynes, kurių pirmąsias V. Andrulytė laimėjo aplenkdama dar 63 konkurentes. Kitų dvejų lenktynių metu sportininkė išsilaikė geriausių 20-uke. Trečiąją čempionato dieną įvyko vienerios lenktynės, kuriose V. Andrulytė finišavo antra.

„Kadangi laivynas labai didelis, labai didelė ir starto linija, tas apsunkina startuos, tačiau džiaugiuosi, kad kol kas man pavykta išsilaikyti prie lyderiaujančių pozicijų. Manau, visą savaitę bus labai svarbu buriuoti kuo stabiliau. Laivynas labai stiprus – turim ir olimpinę čempionę, ir šių metų Europos čempionę. Gal dar kelių trūksta, bet iš esmės turime visas stipriausias merginas čia, vyksta artima kova ir kiekviena klaida lemia labai daug, tad stengiuosi padaryti jų kuo mažiau. Iš tiesų kai gali su geriausiomis konkuruoti, kaip lygus su lygiais, tai labai prideda ir pasitikėjimo savimi“,- įpusėjus pasaulio čempionatui teigė V. Andrulytė.

Po keturių lenktynių V. Andrulytė turi surinkusi 20 taškų ir užima 4 vietą. Trečioje vietoje – Lenkijos buriuotoja Agata Warwinska (18 taškų), antroje – graikė Julia Buesselberg (17 t.), pirmoje – belgė Emma Plasschaert (16 t.).

Į gruodžio 1-6 dienomis vykstantį pasaulio čempionatą moterų grupėje iš viso susirinko net 64 buriuotojos iš viso pasaulio. Didžioji dalis jų į šias varžybas jau žiūri kaip į pasiruošimo 2024 m. Paryžiaus olimpiadai pradžią, tad konkurencija distancijoje itin didelė.

Tarp V. Andrulytės konkurenčių – Tokijo olimpinių žaidynių čempionė Danijos buriuotoja Anne-Marie Rindom, dabartinė pasaulio čempionė olandė Marit Bouwmeester bei kitos stiprios sportininkės.

Pasaulio čempionatas vyksta Omane, Al-Mussanah mieste.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją