Incidentas praėjusį savaitgalį įvyko Paryžiaus priemiestyje Sen Deni. 38-erių A. Schmittą dėl smurto artimoje aplinkoje sulaikė ir į nuovadą išgabeno policijos pareigūnai. Anot šaltinių policijoje, dziudo treneris incidento metu buvo neblaivus.

Anot pareiškimą policijoje parašiusios M. Pinot, A. Schmittas ją ne tik sumuštė, bet ir bandė pasmaugti. Visgi pats vyras mestus kaltinimus neigė, o po kelių dienų areštinėje iš jos buvo paleistas. Savaitės viduryje vykusiame teismo posėdyje dziudo treneris apskritai išteisintas, teisėjui „pritrūkus kaltės įrodymų“.

Netrukus po pirmojo teismo klausymų 27-erių M. Pinot socialiniuose tinkluose išplatino žiauriai sumušto savo veido nuotraukas.

„Kraujo žymės matyti ant mano namų grindų. Ko dar trūko? Turbūt tik mano mirties“, – socialiniame „Twitter“ tinkle retoriškai klausė moteris.

„Turbūt tik dziudo mane išgelbėjo. Ir mano mintys dabar yra su moterimis, kurios negali pasakyti to paties“, – pridūrė sportininkė, įprastai kovojanti svorio kategorijos iki 70 kg varžybose. Tokijo olimpinėse žaidynėse aukso medalį ji iškovojo kartu su Prancūzijos rinktine naujoje mišrioje dziudo rungtyje.


Anot prokurorų, jie teismo nuosprendį skųs. A. Schmittui, kuris praeityje pats Prancūzijai atstovavo olimpinėse žaidynėse svorio kategorijoje iki 81 kg, o 2013-aisiais netgi iškovojo pasaulio čempionato bronzą, jie reikalavo skirti vienų metų lygtinio įkalinimo bausmę.

Kaip teismo metu pasakojo pati M. Pinot, ji sugebėjo ištrūkti iš namų, kuriuose smurtavo treneris, ir nubėgo pas kaimynus, kurie iškvietė policiją. Moteris buvo išvežta į ligoninę, kur medikai sutvarkė žaizdas ir nustatė, kad prancūzei buvo sulaužyta nosis.

Visgi pats A. Schmittas gindamasis pareiškė, kad M. Pinot teiginiai yra „šimtaprocentis melas“: Prancūzijos žiniasklaidai vyras tvirtino, jog moteris pati pradėjo konfliktą ir prieš jį naudojo dziudo veiksmus.

Teismo posėdžio metu po A. Schmitto akimi buvo galima pastebėti mėlynę ir įbrėžimus ant veido. „Aš niekada nemušu moterų, visi kaltinimai yra absurdiški“, – tvirtino jis.

Ketvirtadienio vakarą abu buvę mylimieji surengė atskiras spaudos konferencijas, kuriose žiniasklaidai dar sykį bandė paaiškinti skandalo aplinkybes.

Alainas Schmittas

Pasak A. Schmitto, prieš apsilankydamas pas M. Pinot jis „užsuko išgerti“, o vėliau moters namuose tikėjosi atsispausdinti lėktuvo bilietus ir dokumentus, reikalingus kelionei į Izraelį.

„Mes susiginčijome ir ji metėsi ant manęs“, – teigė treneris, tvirtinęs, kad gindamasis susikibo su moterimi ir incidento metu jie abu trenkėsi ir į duris, ir į sieną, ir į radiatorių. „O dabar žiniasklaida mane linčiuoja“, – aiškinosi vyras.

Savo ruožtu M. Pinot tvirtino, kad jos partneris ją bando pavaizduoti kaip „isterišką moterį“ ir pasakoja nebūtus dalykus.

Kiek anksčiau Prancūzijos dziudo bendruomenės nariai išreiškė palaikymą M. Pinot, tarp jų buvo ir triskart olimpinis čempionas Teddy Rineris. Šalies dziudo federacijos prezidentas Stephane'as Nomis viešai pripažino, kad po išeisinančio teismo sprendimo patyrė šoką.

Kaip jau minėta M. Pinot kovoja svorio kategorijoje iki 70 kg, be jau įvardintų pasiekimų ji yra iškovojusi bronzą 2019-ųjų pasaulio čempionate.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (51)