Gintaro Savukyno auklėtiniai namuose 31:22 (15:14) pranoko Flensburgo „Handewitt“ rankininkus.

Svečiai iš Vokietijos geriau pradėjo rungtynes ir įgijo dviejų įvarčių persvarą (3:1), tačiau įvartį pelnė Dmytro Gorina (2:3), o į vieną sėkmingą varžovų ataką Aidenas Malašinskas atsakė trimis tiksliais metimais į jų vartus – 5:4. Įpusėjus kėliniui Zaporožės ekipa turėjo minimalų pranašumą (8:7) ir jį išlaikė iki pertraukos – 15:14.

Pirmosiomis antrojo kėlinio minutėmis Flensburgo ekipa kvėpavo „Motor“ į nugarą, o įpusėjus kėliniui ukrainiečių ekipos persvara siekė 2 įvarčius – 22:20. Vis tik tuomet Zaporožės komanda laimėjo atkarpą 4:0 ir padidino pranašumą – 26:20. Į šį „Motor“ spurtą oponentai atsakyti neįstengė ir Zaporožės ekipa šventė užtikrintą pergalę – 31:22.

A.Malašinskas sužaidė tiesiog fantastiškas rungtynes – jis buvo rezultatyviausias rungtynių žaidėjas. Uteniškis šįkart kamuolį į varžovų vartus siuntė net 9 kartus ir šiam rezultatui pasiekti jam prireikė vos 11 bandymų.


Kitas Zaporožės komandos lietuvis Jonas Truchanovičius vis dar negali rungtyniauti dėl traumos.

„Motor“ klubui po 4 įvarčius surinko Barysas Pukhovskis ir Zacharas Denysovas, po 3 pridėjo D.Goriga ir Denisas Vasilevas.

Vokiečių komandai Emilis Jakobsenas įmetė 8 įvarčius, Johannesas Golla surinko 4, Madsas Larsenas ir Lasse Svanas – po 3.

Ši pergalė leido „Motor“ sustiprinti savo padėtį grupėje, kadangi dabar ekipa po 9 turų turi 4 pergales ir 5 pralaimėjimus bei užima 5 vietą tarp 8 komandų, o artimiausia persekiotoja yra būtent „Handewitt“ ekipa. Į atkrintamąsias varžybas pateks 6 grupės komandos.

Kitas rungtynes Čempionų lygoje „Motor“ žais gruodžio 12 dieną išvykoje su Bukarešto „Dinamo“ klubu.

Tuo metu Lietuvos rankinio federacijos (LRF) taurės varžybose paaiškėjo dvi pusfinalio dalyvės. Vietas tarp keturių stipriausių komandų iškovojo Kauno „Granitas-Karys“ ir Vilniaus VHC „Šviesa“.

Šalies čempionų „Šviesos“ rankininkų kelias į pusfinalį buvo sudėtingas. Pirmąsias ketvirtfinalio serijos rungtynes vilniečiai išvykoje Alytaus „Varsos-Stronglaso“ ekipai pralaimėjo 26:29.

Atsakomasis susitikimas Vilniuje prasidėjo sėkmingiau prasidėjo šeimininkams, kurie netruko įgyti 3 įvarčių persvaros – 6:3. Vis tik netrukus lygos vicečempionai alytiškiai išlygino rezultatą (9:9), o lygus rezultatas išliko ir po pirmojo kėlinio – 13:13.

Prabėgus 17 minučių antrajame kėlinyje rezultatas vis dar buvo lygus (20:20), tačiau tuomet įvarčiais pasižymėjo Skirmantas Plėta ir Eimantas Sinkevičius – 22:20. Alytiškiams pavyko sumažinti atsilikimą iki minimalaus (22:23), tačiau tuomet dar vieną įvartį pelnė S.Plėta (24:22), o persvarą dar labiau padidino Valdas Drabavičius – 25:22. Nors įvarčiu pasižymėjo ir Gintautas Adamkevičius (23:25), tačiau itin svarbų tikslų metimą į varžovų vartus atliko S.Plėta (26:23), o Nedas Buronko metė pro šalį. Paskutinėmis rungtynių sekundėmis Vilniečių persvarą dar vienu įvarčiu padidino Tadas Rasakevičius – 27:23.

Nugalėtojams S.Plėta pelnė 7 įvarčius, T.Rasakevičius ir Šarūnas Ugianskis pridėjo po 5, Laurynas Palevičius – 4. Alytaus ekipai Ž.Micevičius surinko 9 įvarčius, N.Buronko pasižymėjo 6 kartus.

Nors Alytaus klubas praėjusiais metais Lietuvos rankinio lygoje užėmė antrąją vietą, tačiau taurės varžybose šios komandos sėkmė nelydi. „Varsa-Stronglasas“ už pusfinalio etapo borto lieka ketvirtus metus iš eilės.

„Šviesa“, kuri pernai dabinosi lygos auksu, sieks susigrąžinti ir prarastą LRF taurę. Praėjusiais metais taurės pusfinalyje jie pralaimėjo „Dragūnui“, o prieš du metus Alytuje finale įveikė būtent klaipėdiečius ir iškovojo šį titulą.

Kur kas lengvesnis kelias į LRF taurės finalo ketvertą buvo „Granito-Kario“ rankininkams. Jie pirmąsias rungtynes namuose prieš HC „Molėtus“ buvo laimėję 36:29, tad išvykoje beliko neiššvaistyti šios 7 įvarčių persvaros.

Jau susitikimo pradžioje kauniečiai parodė, kad nėra linkę juokauti ir pradėjo rungtynes spurtu 6:0. Įpusėjus pirmajam kėliniui svečiai iš Kauno pirmavo 7 įvarčiais (13:6), o po pirmojo kėlinio persvara buvo kiek aptirpusi – 19:15.

Vis tik grąžinti intrigos dėl vietos pusfinalyje molėtiškiams nepavyko. „Granito-Kario“ pranašumas viso antrojo kėlinio metu laikėsi stabilus ir likus žaisti 10 minučių klausimų praktiškai nebebuvo likę – 31:25. Per likusį susitikimo laiką skirtumas tarp komandų taip ir nepakito – 40:34.

Nugalėtojams Matas Jurkevičius įmetė 11 įvarčius, Marius Kairys pridėjo 7 tikslius metimus. Molėtų ekipai Mindaugas Agurkis surinko 9 įvarčius, Eivydas Semėnas – 7.

„Granitas-Karys“ prieš metus LRF taurės varžybose sugebėjo nužengti iki finalo, tačiau jame turėjo pripažinti „Dragūno“ pranašumą. Pastarąjį kartą LRF taurės nugalėtoju Kauno klubas tapo 2018 metais, kuomet finalinis ketvertas vyko Alytuje, o finale buvo įveiktas tas pats „Dragūno“ klubas.

Likusios 2 finalo ketverto dalyvės paaiškės po atsakomųjų RK „Šiaulių“ ir Vilniaus HC „Amber“ bei Klaipėdos „Dragūno“ ir HC „Vilniaus“ akistatų.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją