Vilniečiai sekmadienį namuose nelengvai 5:2 palaužė „LTeam Select“ komandą. Nepaisant pergalės trijų įvarčių persvara, naujieji čempionato lyderiai beveik visas rungtynes jautė per žingsnį buvusius varžovus ir lemiamą pranašumą įgijo įpusėjus trečiajam kėliniui.

Rungtynių startas „7bet-Hockey Punks“ klubui susiklostė itin sėkmingai: jau po 29 sekundžių įvartį pelnė Aivaras Bendžius (00:29, rez. perd. Laisvydas Kudrevičius, R. Aliukonis), o įpusėjus kėliniui rezultatą padvigubino Mauras Baltrukonis (09:59, rez. perd. L. Kudrevičius).

Pirmojo kėlinio pabaigoje „LTeam Select“ gavo progą daugumai ir ją realizavo Artemas Kuzmenko (16:34, rez. perd. Rojus Jokubynas, Ernestas Misiukas), kuriam tai buvo pirmasis karjeros įvartis žaidžiant su vyrais.

Antrajame kėlinyje vis geriau atrodęs jaunimas įsidrąsino ir jiems pavyko pelnyti įvartį mažumoje, po Ernesto Misiuko greito išpuolio (25:52). Tiesa, tos pačios daugumos metu „pankai“ susigrąžino persvarą po M. Baltrukonio dar vieno įvarčio (27:16, rez. perd. A. Bendžius).

Startavus paskutiniam kėliniui A. Bendžius neleistinu veiksmu užsidirbo pašalinimą iš aikštės ir 5+20 nuobaudą. Visgi, „LTeam Select“ ilgos daugumos neišnaudojo, o oponento kuriam laikui iš rikiuotės išvestas Rojus Plepys vos grįžęs ant ledo užsidirbo 2+2 nuobauda, kuri tapo lemiama. „7bet-Hockey Punks“ išnaudojo abi situacijas ir džiaugėsi pergale. Įvarčius daugumoje pelnė Jaunius Jasinevičius (46:59, rez. perd. Rokas Bacevičius, Dino Mukovozas) ir Dino Mukovozas (47:32, rez. perd. Arnas Misiukas, Denisas Kuzminovas).

„Rungtynės tikrai turėjo patikti tiek ir tribūnose buvusiems žiūrovams, tiek ir tiems, kurie rungtynes stebėjo per ekranus. Jaunimas tikrai kovėsi, nors trečiajame kėlinyje nepasisekė įmušti ilgos daugumos metu, o patys praleidome, jie vis tiek nenusileido ir stengėsi iki pabaigos siekti rezultato. Už tai juos galima tik pagirti“, – po rungtynių pasisakė „LTeam Select“ treneris Dovydas Kulevičius.

„Žaidėme gerai, kovojome iki galo, gaila, kad trečiajame kėlinyje gavome kvailų įvarčių, o kai kuriems žaidėjams jautėsi nuovargis po vakarykščių rungtynių. Savo pasirodymu esu patenkintas, pelniau pirmąjį įvartį, tai labai įspūdinga, net negaliu apibendrinti to jausmo“, – pralaimėjimo priežastis išsakė pirmąjį karjeros įvartį TOPsport Lietuvos ledo ritulio čempionate pelnęs „LTeam Select“ žaidėjas Artemas Kuzmenko.

„Jaunimas mums tikrai davė kovą ir nors neturėjome kelių pagrindinių žaidėjų, bet rungtynės buvo įdomios tiek ir žiūrovams, tiek ir mums patiems. Intriga išsilaikė beveik iki pat pabaigos. Turime tris taškus ir žygiuojame toliau, bet noriu pabrėžti, jog jaunimas auga ir tikrai yra šaunuoliai“, – kalbėjo pergalę su „7bet-Hockey Punks“ pasiekęs treneris Mindaugas Kieras.

Po šios pergalės „7bet-Hockey Punks“ sugrįžo į pirmąją TOPsport Lietuvos ledo ritulio čempionato poziciją aplenkdami šiandien netikėtai suklupusius „Kaunas City“ ledo ritulininkus. „LTeam Select“ išlieka be taškų.

Kitos TOPsport Lietuvos čempionato rungtynės – trečiadienį, kai „Kaunas City“ namuose priims „Energiją. Tiesioginę šių rungtynių transliaciją galėsite stebėti asociacijos „Hockey Lietuva“ Facebook ir Youtube paskyrose.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)