3000 sirgalių Panevėžio treke šeštadienį vakare karštai palaikė ne tik savo numylėtinę Simoną Krupeckaitę, bet ir kitus du Lietuvos atstovus Čempionų lygos varžybose.

Puikiai savo sirgalių akivaizdoje startavo Vasilijus Lendel. Antrame keirino rungties atrankos važiavime lietuvis nusileido tik 29-erių vokiečiui Stefanui Biotticheriui (- 0.088 sek.) ir pateko į finalą.

V. Lendel finale dovanojo žiūrovams gražią kovą iki paskutinio rato, kuriame varžovai turėjo daugiau jėgų ir lietuvis liko 6-as.

Dviratininkas antrą kartą į treką išriedėjo sprinto rungties atrankoje. Čia arenoje įtampa pasiekė aukščiausią tašką, V. Lendel ir Michailovas Jakovlevas paskutiniame rate skriejo petys į petį, o dviratininkų pozicijas išaiškino fotofinišas: atletus skyrė vos 3 tūkstantosios (0,003 sek.) Rusijos dviratininko naudai.

„Šiek tiek pritrūko jėgų, tačiau šią patirtį vertinu labai gerai. Ateityje, manau, jau aš laimėsiu tokiose situacijose“, – vylėsi V. Lendel.

Jis nuo pat savo karjeros pradžios treniruočių stovyklose, varžybose greta matė S. Krupeckaitės pavyzdį, kuriai tai buvo paskutinės varžybos Lietuvoje.

„Tikrai labai liūdna, kai treką palieka tokia asmenybė, tačiau šioje vietoje nieko negalime pakeisti, tai jos sprendimas, kurį ji kažkada turėjo priimti“, – teigė 26-erių V. Lendel.

Jis varžėsi ir Maljorkoje, lyginant šiuos etapus, dviratininkui jie lyg naktis ir diena.

„Esminis skirtumas – sirgaliai, čia arenose jaučiame tribūnų palaikymą. Tai labai svarbu. Manau, trekas dar nėra matęs tokių aktyvių ir taip gausiai tribūnas užpildžiusių žiūrovų“, – svarstė V. Lendel.

Kalbėdamas apie kitus etapus, V. Lendel neketina nuleisti kartelės, tikslai – kuo geriau pasirodyti ir bendroje įskaitoje kovoti dėl kuo aukštesnių vietų.

Ypatingo palaikymo sulaukė 23-ejų Olivija Baleišytė, kuriai tribūnose buvo iškelti specialūs plakatai.

Dviratininkė skrečo rungtyje, grupinėse lenktynėse, kuriose 18 dviratininkių turėjo įveikti 20 ratų, užėmė 9-ą vietą. Eliminavimo rungtyje Olivija iš varžybų buvo priversta pasitraukti likus 7-iems ratams ir užėmė 7-ą vietą.

„Kova tikrai aštresnė, sunkesnė nei Ispanijoje. Manau, Maljorkoje tiek aš, tiek kitos dalyvės nežinojo, ko tikėtis, buvome po pasaulio čempionato, dalis dviratininkių gal jautėsi išsekusios.

O į Panevėžį daugelis atvyko rimtai nusiteikusios bei nugalėti Čempionų lygoje. Nemeluosiu, savo rezultatais esu šiek tiek nusivykusi, norėjau žymiai geresnių.

Namų atmosfera, tas didelis palaikymas iš vienos pusės padeda, iš kitos pusės krenta didelis spaudimas ant pečių. Man apskritai pirmos tokio lygio varžybos Panevėžyje, tiek žmonių...

Panašu, su tuo spaudimu nesusitvarkiau. Tas jausmas varžytis tokiame treke, stebint sausakimšoms tribūnoms, yra neapsakomas. Aš esu labai laiminga ir noriu visiems padėkoti už tą palaikymą, tai tikrai ypatinga.

Taip, nelaimėjau varžybų, bet po finišo tas pamojavimas, ta padėka sirgaliams daug reiškia. Buvo draugų, atvykusių su plakatais, to nesitikėjau, juos išvysti prieš startą – kažkas beprotiška.

Jei tokią publiką turėtume pasaulio, Europos čempionatuose, skintume mes medalius“, – po finišo kalbėjo O. Baleišytė.

Jos nuomone, Lietuva dar ilgai neturės tokios dviratininkės, kaip Simona.

„Ji – viena didžiausių mano motyvacijų. Nedaug teko kartu treniruotis su S. Krupeckaite, bet tos kelios stovyklos, kelios varžybos kartu man kaip sportininkei yra labai brangios ir svarbios.

Ji deganti, motyvuota, užsispyrusi sportininkė, įkvepia savo aplinką, greta esančias dviratininkes“, – apie vyresnę kolegę kalbėjo O. Baleišytė. Anot jos, ateityje S. Krupeckaitė galėtų likti sporte ugdydama jaunuosius dviratininkus.

„Ji turi labai stiprų charakterį, kuris reikalingas treneriams. Ji galėtų ateityje treniruotu jaunąją kartą ir su tuo sėkmingai susitvarkytų“, – svarstė O. Baleišytė.

„Kokie lūkesčiai kituose etapuose? Svajonė – nugalėti viename jų“, – atskleidė dviratininkė.

Bendra vyrų sprinto rungčių įskaita po dviejų etapų (dviratininkas, keirinas, sprintas, iš viso taškų):

1.Harry Lavreysen202040
2.Stefan Biotticher111526
3.Denisas Dmitrijevas131124
4.Vasilijus Lendel91019
5.Nicholas Paul17017

Bendra moterų sprinto rungčių įskaita po dviejų etapų (dviratininkė, keirinas, sprintas, iš viso taškų):

1.Emma Hinze201737
2.Lea Friedrich62026
3.Lauriane Genest17623
4.Mathilde Gros13518
5.Olena Starikova15217
.....
12.Simona Krupeckaitė10414

Renginio formatas

UCI dviračių treko Čempionų lygos varžybų kiekviename iš penkių etapų Maljorkoje, Panevėžyje, Londone ir Tel Avive žiūrovų lauks ta pati programa: 72 geriausi treko dviratininkai ir dviratininkės dalyvaus ir taškus rinks sprinto (sprinto ir keirino) ir ištvermės (skrečo ir eliminavimo) kategorijose.

Sprintas – į šešis pogrupius suskirstyti 18 dviratininkų važiuos po tris ratus, šeši geriausi pateks į pusfinalį, po kurio du geriausi kausis finale.

Keirinas – lenktynės, kurių metu į tris pogrupius suskirstyti dviratininkai du ratus seka pagal moderatorių, kovoja dėl pozicijos, o jam pasitraukus pradeda trijų ratų sprinto lenktynes. Du geriausi kovos finale.

Eliminavimo rungtyje 18 geriausių dviratininkų iš pradžių važiuos vieną neutralų ratą, po to kiekviename rate bus pašalinama po paskutinį dviratininką, kol galiausiai liks vienas nugalėtojas.

Skrečas – tai grupinės lenktynės, kuriose visi dviratininkai važiuos 20 ratų, o laimės pirmasis kirtęs finišo liniją. S. Krupeckaitė ir V. Lendeliu dalyvaus sprinto ir keirino rungtyse, O. Baleišytė – ištvermės kategorijos rungtyse.

Dviračių treko Čempionų lyga po Panevėžio etapo dabar kelsis į Londoną ir Tel Avivą. 72 tituluočiausi treko sportininkai, tarp kurių ir pasaulio rekordininkė, čempionė S. Krupeckaitė, 2020 m. Europos čempionato bronzos medalininkas V. Lendelis ir perspektyvioji O. Baleišytė, kovoja dėl įskaitinių taškų treko sprinto ir ištvermės kategorijose.

Čempionais taps ir prizinį fondą susižers visuose etapuose daugiausia taškų surinkę dviratininkai (-ės). Planuojama, kad novatoriško formato varžybos prie TV ekranų sutrauks daugiau nei 150 mln. žiūrovų visame pasaulyje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)