Pasaulio čempionatas pagal svorio kategorijas vyks 2022 metų rugsėjo 23 dieną Kielcuose (Lenkija). Teisę jame dalyvauti šių metų Europos čempionate Tbilisyje jau pelnė 5 sportininkai iš Lietuvos: Brigita Svinkūnaitė, Rūta Brazdžionytė, Juras Sokolovas, Edgardas Sečinskis ir Eventas Gužauskas.

Varžybos Kėdainiuose bus paskutinė galimybė pelnyti kelialapius (4 – moterims ir 8 – vyrams) į pasaulio čempionatą, o kautis dėl jų užsiregistravo beveik 120 sportininkų iš 19 valstybių.

Tarp užsienio sportininkų galima išskirti pajėgią prancūzę Camille Haddouche, vengrus Csenge Toth ir Andrasą Davidą, tačiau labiausiai karatė specialistų akys kryps į lietuvius – Europos čempionę Eriką Žeburtovič, šių metų Europos vicečempiones Anetą Meškauskienę ir Brigitą Gustaitytę bei Europos čempionatų prizininkus Domą Sutkų, Justiną Kvietką, Antraną Klibavičių ir kylančią karatė žvaigždę Paulių Žimantą.

Kumitė rungtyje sportininkai, tradiciškai, bus suskirstyti į 4 svorio kategorijas tiek tarp moterų, tiek tarp vyrų. Be to, vyks asmeninės ir komandinės katos rungties varžybos, kuriose tarp Lietuvos atstovų bus ir Europos bei pasaulio čempionė Diana Mačiūtė.

Pilno kontakto karatė čempionate be svorio kategorijų, kuriame tarpusavyje susitinka ir lengvasvoriai su sunkiasvoriais, sekmadienį galės dalyvauti įvairioms karatė organizacijoms priklausantys sportininkai, pasiryžę kovoti pagal vieningas pilno kontakto taisykles. Todėl čia ant tatamio žengs ir Rusijos bei Kazachstano sportininkai.

Siekti Europos čempionų titulų Kėdainiuose mėgins 4 dešimtys atletų iš 10 šalių. Tarp varžybų dalyvių bus tokie žinomi kovotojai kaip azerbaidžanietis Etibaras Agalaroglu, prancūzas Jeanas Paulis Jacquot, kartvelai Teona Gazdeliani ir Laša Kamaraulis, rusas Viktoras Beliajevas, vengrė Lili Mezo, ukrainiečiai Alona Veresniak ir Kostantinas Inozemcevas. Tarp gausaus lietuvių būrio itin intriguoja galimybė išvysti daugkartinių Europos čempionų E. Gužausko ir E. Sečinskio bei P. Žimanto dvikovas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)