Į ringą lipantis Michaelo Jacksono įsikūnijimas ir populiaraus serialo „Squid games“ personažas, prakirsta kakta, kraujas, šiurpus nokautas, papildomų raundų pareikalavusios akistatos ir net keturios kovos dėl čempiono diržo. O vakaro vinis – S. Maslobojevo sugrįžimas į Lietuvos ringą po kelių metų pertraukos.

Kuvaldos pravarde geriausiai žinomas kovotojas susigrūmė su kanadiečiu Olivier Langlois-Rossu. Nors ir nepatogiu kanadietį įvardijęs lietuvis dominavo ringe, o trečiame raunde pasiuntė varžovą į nokdauną. Teisėjai vienbalsiai nugalėtoju paskelbė Kuvaldą.

„Labai džiaugiuosi grįžęs namo ir jūsų šiltas priėmimas – viena geriausių dovanų mano gyvenime“, – kalbėjo S. Maslobojevas po pergalės.


Turnyre paaiškėjo net keturių titulinių kovų nugalėtojai.

Dvikovoje dėl MMA čempiono diržo svorio kategorijoje iki 67 kg susigrūmė Osvaldas Fedorovičius ir Ervinas Fokinas. Po trijų raundų atkaklios kovos naujuoju čempionu vieningu teisėjų sprendimu tapo O. Fedorovičius.

„Noriu padėkoti savo treneriams, be kurių manęs čia nebūtų. Ačiū visiems palaikiusiems arenoje. Pusė mano pergalės yra jūsų dėka“, – apsijuosęs čempiono diržu kalbėjo O. Fedorovičius. Jis neatmetė galimybės, kad dabar norėtų susigrumti su Lietuvos publikai gerai žinomu Ignu Barysu, kuris šiuo metu gydosi traumą.

Antroje dvikovoje dėl čempiono diržo (svorio kategorijoje iki 77 kg) į aukštesnę svorio kategoriją pereiti nusprendęs Henrikas Vikšraitis penkių raundų dvikovoje susigrumė su Nyderlandų atstovu Chiko Kwasi. Nugalėtoju teisėjų sprendimu buvo paskelbtas svečias iš Nyderlandų.

„Viską padariau tobulai ir džiaugiuosi būdamas pasaulio čempionu“ , – sakė Ch. Kwasi, dėkodamas visai savo komandai ir tėvams.

„77 kg man yra per daug, nes dar nesu toks didelis. Aš visai neseniai kovojau svorio kategorijoje iki 71 kg. Bet aš gal priaugsiu svorio, grįšiu stipresnis ir įspirsiu jam į subinę“, – juokdamasis po kovos kalbėjo H. Vikšraitis, taukštelėdamas čempionui su pirštine per petį.

Dėl laikino čempiono diržo svorio kategorijoje iki 67 kg taip pat susigrūmė Vitas Karosas ir Matas Pultaražinskas. Abu turėjo išmėginti tarpusavyje jėgas dar spalio mėnesį vykusiame turnyre, tačiau tuomet dėl sveikatos problemų į ringą V. Karosas neišėjo ir buvo apkaltintas išgąsčiu.

Sąskaitas vienas su kitu sportininkai suvedė šeštadienį – sekinančioje ir intriguojančioje penkių raundų kovoje teisėjai paskelbė lygiąsias, o papildomame raunde triumfavo daug tiksliau smūgiavęs M. Pultaražinskas.

„Buvo puiki kova, manau, tai buvo geriausia vakaro kova. Ačiū visiems, šeimai ir draugams“, – po pergalės kalbėjo M. Pultaražinskas. „Manau, kad po penkių raundų kovos aš buvau nugalėtojas. Aišku, papildomą raundą pralošiau, bet manau, kad norėčiau revanšo“, – sakė V. Karosas.

Paskutinėje titulinėje kovoje svorio kategorijoje iki 71 kg akistaton stojo latvis Marekas Pelcis ir Mindaugas Narauskas. Įtemptoje penkių raundų kovoje pranašesnis vieningu teisėjų sprendimu buvo lietuvis. Jam ir buvo įteiktas čempiono diržas.

„Išties jaučiusi nuostabiai. Kova buvo labai atkakli, bet esu nepaprastai laimingas, kad laimėjau“, – sakė M. Narauskas. „Aš nekovojau dvejus metus, buvau susižeidęs petį, tačiau nepaisydamas traumos kovojau. Tikiuosi, dar susitiksime“, – mintimis pasidalijo ir latvis.

Vienintelėje vakaro bokso dvikovoje žiūrovai pamatė tikriausiai šiurpiausią turnyro nokautą. Ovidijus Jurginas buvo aktyvesnis, tačiau antrajame raunde iniciatyvą perėmęs ukrainietis Volodimiras Hynžu pasiuntė ringo šeimininką į nokautą. Lietuviui prireikė kelių minučių, kad atsikeltų nuo grindų.

Daugiausiai kraujo liejosi dvikovoje tarp kroato Teo Mikeličiaus ir Aurimo Krukausko. Techniškasis svečias antrajame rounde pataikė lietuviui keliu. Teisėjas nebeleido tęsti kovos dėl prakirstos kraujuojančios A. Krukausko kaktos, tad kroatas šventė pergalę techniniu nokautu.

Turnyro puošmena tapo Dovydo Rimkenzo Rimkaus įėjimas į ringą. Kovotojas judesiais ir apranga įkūnijo Michaelą Jacksoną ir kelioms minutėms prikaustė žiūrovų dėmesį. Vis dėlto ringe tokio šou žiūrovai neišvydo – lietuvio varžovas, Vokietijos atstovas Alexio Baytcevo, susižeidė alkūnę ir dvikova buvo nutraukta po 1 minutės ir 24 sek.

Kovų eiga:

Klaidas Lukoševičius (Lietuva) – Edvinas Bubelis (Lietuva) – MMA bushido rules

Kova baigėsi lygiosiomis.

KOK HERO'S SERIES 2021 IN VILNIUS

Brahimas Kallahas (Marokas) – Hubertas Dylewskis (Lenkija) – KOK rules

Lenkų kovotojas nuo pat pradžių buvo aktyvesnis ir nors marokietis trečiame raunde mėgino atkurti intrigą, tačiau teisėjų sprendimu triumfavo H. Dylewskis.

Christiano Silva (Brazilija) – Gustas Dimša (Lietuva) – KOK rules

G. Dimša po smūgių kombinacijų jau pirmame raunde pasiuntė varžovą į nokdauną, o antrajame mėgino viską užbaigti užliedamas brazilą smūgių kruša. Svečias ir trečiame raunde atsidūrė ant grindų po nokdauno, tačiau atsilaikė iki pat pabaigos. Teisėjams sukti galvos netekoakivaizdus nugalėtojas buvo lietuvis.

Teo Mikeličius (Kroatija) – Aurimas Krukauskas (Lietuva) – KOK rules

Techniškasis kroatas jau pirmame raunde buvo gerokai tikslesnis, o kova baigėsi antrajame, kai lietuvis praleido smūgį keliu. Teisėjas nebeleido tęsti kovos dėl prakirstos kraujuojančios A. Krukausko kaktos, T. Mikeličius laimėjo techniniu nokautu.

Volodimiras Hynžu (Ukraina) – Ovidijus Jurginas (Lietuva) – Boxing rules

Pirmame raunde lietuvis dominavo ringe vaišindamas ukrainietį stipriais smūgiais. Po vieno iš tokių pastarasis atsidūrė nokdaune, tačiau tęsė kovą. Antrame raunde svečias netikėtai perėmė iniciatyvą ir galingu smūgiu pasiuntė lietuvį į nokautą. O. Jurginas net ne iš karto galėjo atsikelti.

Deleras Rasho (Nyderlandai) – Sigitas Gaižauskas (Lietuva) – Muay Thai rules

Trijų raundų prireikė šioje dvikovoje, o teisėjai vieningu sprendimu pergalę skyrė S. Gaižauskui.

Osvaldas Fedorovičius (Lietuva) – Ervinas Fokinas (Lietuva) – MMA bushido rules

Naujuoju čempionu tapo O. Fedorovičius. Jam pergalę po trijų raundų kovos skyrė visi teisėjai. Osvaldas prasitarė, kad dabar norėtų ringe susigrumti su gerai Lietuvos publikai žinomu Ignu Barysu, kuris šiuo metu gydosi traumą.

KOK'96 MEGA SERIES World Championship

Alexio Baytcevo (Vokietija) – Dovydas Rimkus (Lietuva) – KOK rules

Pagal Michaelo Jacksono muziką į ringą įėjęs ir patį pop karalių judesiais bei apranga įkūnijęs Rimkenzo tikėjosi ilgesnės kovos, tačiau ji baigėsi po 1 minutės ir 24 sek. Vokietijos atstovas susižeidė alkūnę ir dvikova buvo nutraukta.

Chiko Kwasi (Nyderlandai) – Henrikas Vikšraitis (Lietuva) – KOK title fight

Penkių raundų dvikova teisėjų sprendimu baigėsi svečio iš Nyderlandų pergale. H. Vikšraitis pripažino, kad jam dar per sunku kovoti šioje svorio kategorijoje, nes visai neseniai jis dar grūmėsi su 71 kg sveriančiais varžovais.

Vitas Karosas (Lietuva) – Matas Pultaražinskas (Lietuva) – KOK interm title fight

Tarpusavio nesutarimais dar prieš kovą pagarsėję sportininkai sąskaitų per penkis raundus nesugebėjo suvesti. Teisėjai nusprendė skirti papildomą raundą, kuriame triumfavo ir laikinąjį čempiono diržą apsijuosė M. Pultaražinskas.

Marekas Pelcis (Latvija) – Mindaugas Narauskas (Lietuva) – KOK title fight

Po penkių raundų kovos vieningu teisėjų sprendimu nugalėtoju paskelbtas lietuvis. M. Pelcis apgailestavo, kad nėra geriausios sportinės formos, o ringą lipo dar ir traumuotas. Savo ruožtu čempiono diržą apsijuosęs M. Narauskas sakė, kad jaučiasi nuostabiai.

Olivier Langlois-Rossas (Kanada) – Sergejus Maslobojevas (Lietuva) – KOK rules

Daug stipresniais smūgiais varžovą vaišinęs Kuvalda trečiame raunde pasiuntė kanadietį į nokdauną. Teisėjai vienbalsiu sprendimu nugalėtoju pripažino S. Maslobojevą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (122)