Viena sėkmingo pasirodymo priežasčių yra minėtasis 24 metų amerikietis ledo ritulininkas – T. Terry. 2015-aisiais vos 148-uoju numeriu penktame naujokų biržos rate pašauktas puolėjas renka taškus (įvartis arba rezultatyvus perdavimas) jau penkioliktose rungtynėse paeiliui ir su lygos žvaigžde – kanadiečiu Connoru McDavidu – šiuo metu lygoje pirmauja pagal šį rodiklį. Abu ledo ritulininkai yra vienmečiai.

Denveryje gimęs T. Terry ledo ritulį pradėjo žaisti nuo ketverių metų. 2004-05 metų NHL lokauto metu būsimąją žvaigždę treniravo tuometinis Kolorado „Avalanche“ komandos kapitonas Joe Sakičius.

Šiuo metu Troy‘us rungtyniauja kaip puolėjas, tačiau vos pradėjęs žaisti ledo ritulį jis norėjo būti vartininku ir kurį laiką užėmė šią poziciją. Visgi treneriai pastebėjo jaunuolio gebėjimusir smūgiuoti, ir žaisti su rituliu, todėl amerikietis ilgainiui persikvalifikavo iš vartininko į puolėją.

2017-aisiais su Kolorado valstijos Denverio „Pioneers“ komanda T. Terry tapo NCAA čempionu, 2015 ir 2017 m. su JAV nacionaline rinktine ledo ritulininkas iškovojo auksą pasaulio U-18 ir U-20 jaunimo čempionatuose.

Pažymėtina, kad T. Terry nuolat kildavo problemų dėl lieso sudėjimo – tai ir buvo viena iš priežasčių, kodėl naujokų biržoje jis buvo pakviestas tokiu žemu šaukimu. Visgi keletą metų padirbėjęs su fizinio rengimo treneriu jis priaugo svorio, sustiprėjo ir tapo kur kas ištvermingesnis.

Grįžtant prie dabartinės situacijos, iki absoliutaus visų laikų „Ducks“ komandos rekordo Troy‘ui trūksta vos 4 rezultatyvių rungtynių. Dabartinis rekordas priklauso Corey Perry, kai 2009-10 m. sezone jis sugebėjo pelnyti bent po vieną tašką devyniolikoje rungtynių iš eilės.

Paskutinė ilga Anaheimo komandos rezultatyvumo serija fiksuota 2013-14 m. sezone, kai Ryanas Getzlafas rinko taškus keturiolikoje susitikimų iš eilės, taigi šį pasiekimą T. Terry jau pagerino paskutinėse rungtynėse prieš Vašingtono „Capitals“ (jas „Ducks“ laimėjo po pratęsimo 3:2).

Pažymėtina, kad 36-erių R. Getzlafas savo ruožtu šiame mače surinko 1000-ąjį savo tašką NHL – visą karjerą „Ducks“ komandai atstovaujantis puolėjas visiems laikams įsirašė į lygos ir šios komandos metraščius.

„Šioje komandoje visi žaidžia vienas už kitą ir žaidžia laisvai. Žinau, kad tai klišinis atsakymas, bet tiesiog labai smagu šiuo metu būti jos dalimi“, – NHL.com po savo aštuntosios „Ducks“ pergalės paeiliui teigė T. Terry.

Šiame sezone puolėjas jau surinko jau 21 tašką (11 įvarčių ir 10 rezultatyvių perdavimų) per 16 žaistų rungtynių.

Žaibišką žaidėjo progresą iliustruoja faktas, kad per praėjusio sezono 48 rungtynes Terry‘is
surinko tik 20 taškų, iš kurių 7 buvo įvarčiai ir 13 – rezultatyvūs perdavimai.

Troy'us Terry

Pats žaidėjas stengiasi to nesureikšminti.

„Patekimas į rungtynių protokolą NHL lygoje visada yra ypatingas, tačiau daug maloniau, kai laimi komanda“, – pažymi jis.

Vienintelį kartą šiame sezone puolėjas taškais nepasižymėjo pačiose pirmose sezono rungtynėse su Vinipego „Jets“, o vėliau nuo spalio 18-os pradėjo jau beveik mėnesį trunkančią savo seriją. Asmeniškai sėkmingiausios amerikiečiui buvo lapkričio 11-osios rungtynės su Sietlo „Kraken“, per kurias jis įmušė du įvarčius ir atliko rezultatyvų perdavimą.

„Antinų“ komandoje per penkis joje praleistus sezonus T. Terry viso yra sužaidęs 145 rungtynes, įmušęs 26 įvarčius ir atlikęs 43 rezultatyvius perdavimus.

Ilgiausios taškų serijos „Ducks“ istorijoje (žaidėjas, sezonas, rungtynių skaičius)

Corey Perry2009-1019
Teemu Selanne1998-9917
Troy Terry2021-2215
Ryan Getzlaf2007-0815
Ryan Getzlaf2013-1414
Teemu Selanne1999-0013
Paul Kariya1996-9712
Teemu Selanne1996-9712
Ryan Getzlaf2015-1611
Ryan Getzlaf2009-1011
Andy McDonald2005-0611
Paul Kariya1998-9911
Teemu Selanne1997-9811


Ledo ritulininkas įsitvirtino pirmoje komandos puolėjų grandyje su R. Getzlafu ir Adamu Henrique'u. Anot vyriausiojo „Ducks“ trenerio Dallaso Eakinso, geriausi žaidėjo metai dar priešakyje.

„Jis turi didžiulį potencialą. Nemanau, kad jam labai rūpi ši rezultatyvi serija – mano nuomone, mūsų grupės nedomina asmeniniai pasiekimai, serijos ar dar kas nors panašaus. Tiesiog šiandien stengiamės būti geriausi ir tiek“, – dienraščiui „Orange County Register“ teigė D. Eakinsas.

24-erių metų ir 67 dienų T. Terry yra jauniausias „Ducks“ žaidėjas, per visą istoriją pasiekęs 15 rungtynių rezultatyvumo seriją. Ar po artimiausių „antinų“ rungtynių su Karolinos „Hurricanes“ grėsmė pradės kilti legendinio suomio Teemu Selanne pasiekimui, paaiškės jau netrukus.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)